Wpis z mikrobloga

Jak niektórzy wiedzą - na Androidzie jest port Half Life 2 (od Valve). (Android Master Race). Ciekawostką jest też to, że programiści "Open Source" przenieśli silnik Half Life (1) na m. in. Androida.

I to jest powód dlaczego Android Master Race
https://www.youtube.com/watch?v=wEnWXjCzRrI

Zakładam jednak, że myszki nie obsługuje, ale może trzeba będzie zobaczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°) (Quake 1 - Quake 3, Doom 3, RTCW obsługują i się gra jak na komputerze).

Pierwotny materiał postaram się znaleźć na Youtube.
#emudroid #android #bojowkaandroid #pingwineknet
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Papasanbaba: Sam mam dwa tablety (tzn. moja rodzina) - jeden z konkursu (Lenovo Yoga ... lipa wielka), drugi kupiony przez ojca (poszedł na gwarancję - kińczyk za 300zł xD) i oba na Androidzie.

Modern UI ma niby ułatwić, ale nie ułatwi. Można uruchamiać aplikacje z komputera (co jest dobre), ale te aplikacje są nieużyteczne podczas pracy na dotyku (tylko z myszką). Android ma taki interfejs, że idzie używać tego bez
  • Odpowiedz
@fervi: Hymm ? Podstawowe aplikacje są w markecie Windowsa robione pod dotyk, nie miałem też problemów z używaniem jakiejkolwiek aplikacji pisanej pod desktop, może ciężej palcem trafić niż myszką, no ale działa. A Aplikacje z androida można se emulować jak ktoś ma taki f----z ( ͡° ͜ʖ ͡°) No i można podpiąć pada na blutacza i grać albo używając mocy tabletu, albo strimując gry z PC
  • Odpowiedz
@fervi: Wiem że takie coś ma Nvidia Shield. I właśnie dowolny tablet z normalnym Windowsem. Choć tu zapewnia to Steam który udostępnia strumieniowanie gier, wystarczy się zalogować i na PC i na tablecie na to samo konto steam i śmiga.
  • Odpowiedz
@Papasanbaba: Wiem, wiem. Rozwiązań jest sporo. Szkoda, że te kurduple z Sony wykupiły OnLive, bo też było zarąbiste. Płaciłem regularne składki, a tu d--a.
  • Odpowiedz
@fervi: OnLive to akurat najlepszą miał tą mini konsolkę pod TV. Ale kurde biblioteka gier marna raczej, tak swoją drogą czy Sony nie ma i OnLive i tego drugiego ? Jak to tam się nazywało Gaikai ?
  • Odpowiedz
@Papasanbaba: Ma. Przemianowali to na PlayStation Now i ... tylko dla ich konsol.
Biblioteka była powiedzmy, że niezła. 250 gier za 35zł, a jak płaciłeś 50zł to miałeś dostęp do (niektórych) gier ze Steam [rozwijało się to].

Jak obliczyłem średnio, to gdybym kupił komputer nie do grania i płacił OnLive, to bym miał chyba 2 czy 3 lata grania zamiast kupować alternatywny komputer ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz