Wpis z mikrobloga

@peterek93: Ale tylko do datetime. A ja mam problem z 2 polami z czasem pobranym z timezone.now i nie mogę nic zrobić.

Umiesz odpowiedzieć na któreś pytanie ? Modyfikować datetime za pomocą timdelta umiem.

Ponawiam:
A) jak łopatologicnzie przeprowadzić konwersję czasu zapisanego w timezone do datetime ?
B) jak zmodyfikować zapisany timezone o 20 minut ? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@peterek93: Dobra, dzięki Ci za 'pomoc'. Linkować do wyników z google też umiem.
Nie pomogłeś bo już to widziałem.

Jeśli tam wyżej widzisz jak to zrobić to podaj poniżej kod pozwalający skonwertować czas inny niż "now" do datetime. Pola timezone pobieram z bazy danych.
@Ilythiiri: Z tego co wygooglałem to musisz użyć metody datetime.replace(minute=x). Przetestowałem w shellu Django i działa. Tylko musisz uważać przy przekroczeniu 59 minut.

BTW, chciałem wkleić kod, ale nie mogę znaleźć skryptu, który pomagał to zrobić na mirko, bo Markdown wszystko psuje.
@KORraN: deltatime też działa... tzw. udaje mi się modyfkować czas. Po prostu chodzi o to ,że strona którą usiłuję stworzyć (dla nauki) będzie uzależniać odpowiedź od sprawdzanych czasów. Tzw. Różnic między nimi. Stąd potrzebne mi były operacje do modyfikowania czasu.