Aktywne Wpisy
Zgrywajac_twardziela +102
Najsmutniejsza scena w filmie, przy której zawsze płaczesz(lub nie, jeśli też zgrywasz twardziela ( ͡° ͜ʖ ͡°)) to Twoim zdaniem jaka i z jakiego filmu?
#glupiewykopowezabawy #filmy #pytania
#glupiewykopowezabawy #filmy #pytania
PetalMind +175
Właśnie zerwała ze mną dziewczyna bo wymagam zbyt dużo uwagi(chce się przytulać) i za dużo mówię skarbie, rybko etc XDDDD nie wiedziałem że podstawowe rzeczy to za dużo dla dzisiejszych kobiet
#zalesie
#zalesie
1. Sprowadzać Polaków wysiedlonych po wojnie (oczywiście tych co chcą wrócić).
2. Stworzyć warunki dla tych, którzy chcą wrócić z "angielskiej" emigracji (uogólniłem, ale chodzi o wszystkie kraje, gdy był exodus).
3. Pomóc Ukrainie i sprowadzić Ukraińców, którzy potrzebują pomocy - wpłynie to korzystnie na nasze finanse jeśli uzupełnimy luki demograficzne a ci ludzie będą pracowali u nas i tutaj będą się rozmnażać i tworzyć rodziny. W końcu jesteśmy bardzo blisko kulturowo.
#ukraina #polska #demografia #gospodarka #finanse #neuropa
Jasne to co oni wtedy robili to było okrucieństwo i należy o tym pamiętać. Jednak nie patrzmy na wszystkich ukraińców przez pryzmat tych wydarzeń. Sam z ukraińcami nie miałem do czynienia, ale w większości przypadków spotykam się z opinią, że ukraińcy to bardzo robotny naród i pewnie jak do nas przyjadą to będą roboty szukać. A to chyba dobrze nie?
Oczywiście nie należy im od razu stóp całować tylko
Bo od tego są podjudzacze, aby nie doprowadzić do syntezy między Polską i Ukrainą.
@BezplatnyTrollPO: @0002 wrzucił sondaż o stosunkach naszych wobec innych nacji. Ciekawe jak jest na odwrót. Nie jestem podjudzaczem, nie chcę ich najeżdżać ale nie chcę promowania tego że jesteśmy tacy bliscy, tak się lubimy i powinniśmy im pomagać, sprowadzać ich tu. Sprowadzamy sobie studencików, a oni potem machają w naszym kraju flagami UPA :P. No głupie to jest
Kluczem do tych wszystkich punktów jest wzrost gospodarczy połaczony z wyraznym wzrostem płac. Sytuacja w Polsce powinna być tez w długoterminowym czasie lepsza niż w tamtych krajach.
1. Ci którzy chca wracac to czesto starsi ludzie którzy i tak nie znaja jezyka. Młodzi moga to zrobic nawet teraz poprzez studia na Kartach Polaka. Ale czesto wybieraja emigracje do wiekszych miast w sowich krajach. Kazachstan to nie sa widoki jak z filmu Borata.
To nie beda wielkie liczby.
@Stefanescu: Jak nie do Polski to wyjada gdzie indizej. Z punktu widzenia Ukriany może lepiej już do Polski z której po poprawie sytuacji na Ukrianie predzej wrócą niż z Zachodu.
Co do poziomu płac to nie pisałem że one zapelnia luki w budżecie tylko że ich wzrost przyciagnie imigrantów. bez tego nie bedziemy atrakcyjni gdy Ukraina wróci na scieżkę wzrostu
@CortesHernan: Bo Donbas to sowiecki rak i tam mieszka dużo ludzi. Proste jak drut.
Ad 2) Nierealne. Musielibyśmy nagle stać się 4x bogatsi niz obecnie, przez jedno pokolenie. Może do naszej starości damy radę być 2x; pamiętaj, że Zachód jest od nas bogatszy od zawsze - setki lat do