Aktywne Wpisy
MarteenVaanThomm +14
Czy tylko ja mam wrażenie, że od 2-3 lat jest straszna posucha w grach AAA? Nie ma w co grać w ogóle.
Pykam sobie trochę od niechcenia w Mafię 2 i szczerze mówiąc nie wiem co dalej xD Starocie ogrywane w kółko te 7-10 lat temu dużo straciły, niektóre tylko stały się bardziej drewniane, ale niektóre za to praktycznie są do kosza.
Gothic Remake - nawet nie ma daty premiery, a po
Pykam sobie trochę od niechcenia w Mafię 2 i szczerze mówiąc nie wiem co dalej xD Starocie ogrywane w kółko te 7-10 lat temu dużo straciły, niektóre tylko stały się bardziej drewniane, ale niektóre za to praktycznie są do kosza.
Gothic Remake - nawet nie ma daty premiery, a po
katienca +32
Czy ja jestem staroświecka uważając, ze takie szczegóły powinno się dzieciom tłumaczyć jak są zaraz przed okresem dojrzewania? Czy naprawdę małe dzieci (książka dedykowana jest dla 2-4 latków) musza wiedzieć gdzie jest łechtaczka, wargi mniejsze i większe? Nie wystarczy po prostu wytłumaczyć, ze chłopak i dziewczyna maja rozniace się od siebie miejsca intymne?
#pytanie #dzieci
#pytanie #dzieci
#programowanie #gamedev
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Więc to jest link o którym mówiłem.
Tutaj są jakieś przykłady kodu takich rzeczy jak ruszanie czy skakanie (ale to tylko teraz na szybko przejrzałem - napisane w js)
Ogólnie polecam r/gamedev na redditcie - co prawda jest tam dużo shitu ale pojawiają się perełki.
Asteroids w Pygame (darmowy rozdział).
A rozdział wcześniej jest wstęp do Pygame, też na podstawie prostej gry.
Komentarz usunięty przez autora
W 4 miesiące od rozpoczęcia nauki wypuściłem tą grę: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.RSGApps.FuzzyCritters
Kurs kupiłem za 11EUR, co chwila są promocje na Udemy, pare dni temu dostałem maila z przeceną wszystkich kursów na 17EUR.
Jeżeli chciałbyś pracować w Unity to polecam ten kurs.
Jak dla mnie całkiem spoko ;)