Wpis z mikrobloga

@FrauWolf: błagam Cie, było wspomniane że PIT jest baba pokazała druk i powiedziała elo, sama pewnie nie potrafi tego wypisać. Giełda, wspominane i zapomniane. W licbazie miałem przedmiot PP (podstawy przedsiębiorczości), gdzie nauczycielka za najniższą krajową opowiadała jak być przedsiębiorczym i jak zarabiać na boga #!$%@? ludzie
@frogi16: Tak, edukacja zawsze jest dobra. Jeżeli byliby kompetentni ludzie (nie będzie takich) to mogłoby to zaowocować myśleniem o swojej przyszłości. Skończyć z #!$%@? pt. Idź na studia będziesz boge i srasz hajsem jak to ma miejsce obecnie w szkołach a pokazać że i bez tego można dobrze zarządzać budżetem, a nawet z wieloma sukcesami prowadzić firmę.
@Lrrr: Właśnie nie. W licbazie każdy dostal własnego pita i musiał go wypełnić(i nauczycielka jak najbardziej to ogarniała i nam pomagała). W gimbazie nauczyciel (BTW. najlepszy jakiego miałam) sporo o giełdzie powiedział, a potem każdemu wręczył kartkę z pięcioma lukami, do wpisania firm i 100k do wydania na giełdzie. Zabrał nam je na tydzień i potem sprawdzaliśmy kto zarobił, a kto stracił :D Przy czym obie szkoły są całkiem niezłe (gimbaza
@Lrrr: O czym ty w ogóle piszesz? Zarzucasz że twoi nauczyciele byli niekompetentni. Zdziwię cię, ale z tym nowym gównoprzedmiotem byłoby TO SAMO. Przykro mi, ale wpadasz w klasyczne bagno myślowe - próbujesz zmienić prawem i uregulowaniami coś, co trzeba zmienić ciężką pracą i edukacją! Dodanie nowego przedmiotu nie będzie miało najmniejszego wpływu na nauczycieli.
@frogi16: przecież napisałem że nie będzie takich ludzi, więc polecam czytanie ze zrozumieniem a potem zarzucać komuś "bagno myślowe". I powiedziałem że edukacja zawsze na plus.
@FrauWolf: przypadek 1 na 100000.
@Lrrr: czyli że jak napisałeś, że w nie będzie takich ludzi to mam ci przytaknąć i przyznać rację BO PRZECIEŻ NAPISAŁEŚ? Świetna argumentacja. Twoja opinia nie jest faktem, nie wiesz co się stanie. Ja sądzę że nic dobrego, potraktowano by to jako kolejny gównoprzedmiot, zaraz obok techniki i innej muzyki, przez co większość tych lekcji traktowano by jako godzinę na której można pogonić materiał. I jeszcze #statystykizdupy , że przypadek 1
@frogi16: ty sie spinasz. Zarzucasz mi coś, czego nie napisałem więc wyprowadziłem Cię z błędu. A statystyki, strzeliłem, tak sie mówi. Jeden na milion ;) Pasjonat korwina czy co?