Aktywne Wpisy
belfegorrrr +704
#sasiedzi nie wiedziałem, że powoduje wzajemną dezorganizację parkując na ogólnodostępnym miejscu na parkingu wspólnoty xd
gymw8nhnzd +118
Izuniu (@izadamczyk #izadamczyk #izaadamczyk Iza Adamczyk) to jeszcze raz ale powoli:
Nie chcesz pracować na etacie, tylko we własnym "biznesie" ale jednak dostajesz od firmy tygodniówki i cieszysz się ze dostałaś ja dzień wcześniej? Nie chce być tym, który przekazuje złe informacje ale cos mi to przypomina obrzydliwe zatrudnienie...
Oczywiście ocenzurowana 3 cyfrowa kwota najprawdopodniej z 1 na początku ( ͡° ͜ʖ
Nie chcesz pracować na etacie, tylko we własnym "biznesie" ale jednak dostajesz od firmy tygodniówki i cieszysz się ze dostałaś ja dzień wcześniej? Nie chce być tym, który przekazuje złe informacje ale cos mi to przypomina obrzydliwe zatrudnienie...
Oczywiście ocenzurowana 3 cyfrowa kwota najprawdopodniej z 1 na początku ( ͡° ͜ʖ
Mirki, pierwsza praca w IT - lepiej umowa o pracę czy umowa o dzieło? Jako admin.
1. Ubezpieczenie zdrowotne (na umowie o dzieło nie masz i płacisz za leczenie z własnej kieszeni)
2. Ubezpieczenie chorobowe (jak zachorujesz, to masz płatne zwolnienie lekarskie, a na umowie o dzieło zostajesz bez środków do życia)
3. 20 dni płatnego urlopu
4. Biegnie ci staż pracy, po 10 latach (wliczając szkołę średnią i studia) masz 26 dni urlopu.
5. Masz prawo do części urlopu macierzyńskiego (max 6 tyg), urlopu tacierzyńskiego (2 tyg), 20 tyg dodatkowego urlopu rodzicielskiego
Ale dziękuję za pomoc - już wiem, żeby aplikować na umowę o pracę :)
@LongWayHome: Umowa o dzieło jest w porządku, jeżeli jest to twoja dodatkowa praca, jakieś jednorazowe, dorywcze fuchy po godzinach normalnej pracy. Powiedzmy w przypadku admina np. postawienie i skonfigurowanie komuś serwera czy coś.