Wpis z mikrobloga

Tydzień temu poznałem poznałem całkiem niezłą loszkę. lvl 24.
Wczoraj byliśmy razem na kawie.

Okazało się że:

- nie lubi czytać, książki są nudne
- wolny czas najbardziej lubi spędzać na zakupach i opalaniu się
- lubi słuchać muzyki, najbardziej radia ESKA

#logikarozowychpaskow #rozowepaski #podrywajzwykopem
Jurga09 - Tydzień temu poznałem poznałem całkiem niezłą loszkę. lvl 24.
Wczoraj byli...

źródło: comment_ZUAQxhqhVgn6GV2KgZ2bmUUjdfRLL3bd.jpg

Pobierz
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szpongiel: Bzdury piszesz. W erze internetu gdzie możesz czytać tematycznie interesujące cię źródła takie jak prace naukowe czy zwięzłą publicystykę, czytanie książek jest stratą czasu albo przynajmniej słabszą alternatywą. W czasie czytania jednej książki przeplatanej subiektywnymi opiniami można przebrnąć przez przynajmniej kilkanaście powyższych form tekstu, wyciągnąć z nich o wiele więcej i co najważniejsze mieć przegląd informacji statystycznie bliższy prawdy, bo absorbowany z wielu punktów widzenia, nie jak to najczęściej
  • Odpowiedz
@SeismicShake:

Troche zboczylismy z tematu. Od loszki OPa wyszlo stwierdzenie, ze ksiazki sa nudne. O ile mozna byc inteligentnym przyswajajac wiedze ze zrodel innych niz ksiazki, to z ust inteligentnej osoby nigdy nie wyszloby arbitralne stwierdzenie ze ksiazki sa nudne. I to w zasadzie zamyka temat.

Ale tak, mialem glownie na mysli ksiazki fabularne. Co do nauki to sie zgodze i to nawet bardzo. Choc czasem dobrze rowniez przeczytac ksiazke, ktora da
  • Odpowiedz
@szpongiel:

Przy czym zasob slownictwa mozna poszerzac cale zycie, a nie tylko bedac nastolatkiem. Nie wspominajac juz o tym, ze jak z czasem, jesli tego bogatszego zasobu slow sie nie uzywa to on zwyczajnie ubozeje.

Książki nie są do tego
  • Odpowiedz