Wpis z mikrobloga

#jedzenie #odchudzanie #dieta #mikrokoksy
Z jakich warzyw robić soki warzywne ( nie jadam sporo warzyw normalnie ), tak aby było pijalne, możliwe do zrobienia w słabej sokowirówce / blenderze ręcznym i ewentualnie działało zasadowo ( mało węgli i zakwasza się trochę organizm )?
Drugie pytanie poda ktoś przepis na sernik na zimno - mam budyń i twaróg, ewentualnie białka mogę dodać, tylko jakie proporcje ( chciałem bez pieczenia / smażenia )?
  • 1
@Lewo: na zimno to sobie zmiel twaróg z bananem i zmieszaj z żelatyną rozdrobniona w odrobinie śmietany, opcjonalnie trochę miodu- powiedzmy, ze jest dietetycznie. Co do soków, polecam wyciskarke. Z warzyw nada sie marchewka, pietruszka albo burak, do koktajlu cukina, brokul, kazda liściasta zielenina, seler, ogorek i kilka innych. No i do koktajlu koniecznie mleko kokosowe, olej kokosowy, masło albo olej z lnianki, ogólnie jakiś tłuszcz.