Wpis z mikrobloga

@piteross: Nie jestem DJem, ale mogę coś wyprodukować, np. z dźwięku upadającej teściowej.

@wojtouchy: Część słuchawek m.i. beatsy zdaje się mają wbudowane lekkie podbicie basów dla efektu. Na moich soniaczach też tłucze jak prawilny trap, ale na sennheiserach jest spokojnie.
@fr33: To takie paczki dźwięków i ustawień do syntezatorów, które można używać z miejsca bez wkładu pracy. Np. Garrix z nich korzystał o ile dalej tego nie robi. Dlatego z niego beka jest.
@progresywny: spooko prawda jest taka, ze wazniejsze jest ucho do melodii, umiejetnosci wytwarzania dzwieku takiego jaki chcesz a nie 'taki jak wyjdzie jak poruszam suwakami', lepiej poskladaj na porzadne monitory jak juz bedziesz mial kupowac niz byle jakie, ktore i tak zaczna cie meczyc za rok czy dwa, jak kupisz cos po ok. 1 tys za sztuke to ci wystarczy na dlugie lata (o ile nie zostaniesz full pro rzecz jasna)
@b4kus: Nie wiem czy chcę tyle wydawać na to. Ten bass to wiedziałem, że taki wychodzi ale byłem trochę leniwy. Planuję tak interfejs jakiś focusrite standardowy i monitory oglądałem w internetach to może KRK. Całość zamykała się w 1700. Melodią tu też się nie popisałem, ale wszystko na szybko w 2 godzinki sklejone, nie sądziłem że wleci w gorące.
@Fenxo: Ściągasz jakieś audio np. z filmiku z YouTube i wrzucasz do DAW potem znajdujesz ten fragment który chcesz i wrzucasz je do jakiegoś pluginu VST, który służy do przyporządkowywania takich wybranych dźwięków pod midi czyli tam gdzie są takie kafelki poukładane. W tym pluginie docinasz robisz ewentualne poprawki wysokość itd. ustawia się też czy grając dany dźwięk na różnych klawiszach na piano rollu czyli kafelkach tych ma on się też