Aktywne Wpisy
KingaM +116
kochamajfony +239
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski
Osiągamy już chyba szczyt banki spekulacyjnej na rynku matrymonialnym. Obserwowałem dziś cała noc szczypiorkow z vifonami łazacych za rączkę z typiarami lekko 15kg+ nadwagi. Niedługo czara goryczy się przeleje i będziemy mieć potężna korektę na rynku.
Osiągamy już chyba szczyt banki spekulacyjnej na rynku matrymonialnym. Obserwowałem dziś cała noc szczypiorkow z vifonami łazacych za rączkę z typiarami lekko 15kg+ nadwagi. Niedługo czara goryczy się przeleje i będziemy mieć potężna korektę na rynku.
Całkiem mi się podobają te portfele z allegro, np. te always wild, widziałem ciemny brąz, estetycznie sądzę, że jest okej, ale włożyć to w kieszeń... wygląda jakby się miało przyspawaną pudełko z portfela do nogi.
Niemniej jednak zmierzając do meritum - mój wysłużony, zdarty, pokiereszowany portfel SPORTS WALLET, który towarzyszy mi jakoś od gimnazjum/może końca podstawówki, czas wysłać na emeryturę. Bardzo się do niego przywiązałem, był od pewnego czasu obiektem pozytywnego śmieszkowania, a czarę goryczy przelało pytanie, gdy ostatnio wykładając portfel na stół padło pytanie co to jest?. W sumie wyjdzie, że wysłużył się z niewielkim hakiem ponad 10 lat.
I teraz pytanie brzmi następująco, trochę tag przejrzałem, żadne konkrety mi się nie spodobały, ale mogłem zorientować się co tam polecacie na allegro czy do jakich innych sklepów odsyłacie, więc po pewnym rekonesansie pokażę wam co by mnie satysfakcjonowało.
Poszukuję czegoś jak:
http://sklep.ochnik.com/portfel-meski-pa-106-89.html
lub to
http://allegro.pl/meski-portfel-portmonetka-cienki-lekki-czarny-d84-i5086240097.html
Kontrast jest, bo jeden za dyszkę, drugi za 150. Ładnie wyglądające portfele na alledrogo można wyciągnąć od 30 zł (przynajmniej te, które mi się spodobały). Linki mają wskazać coś czego szukam - wydaje mi się, że będą dosyć cienkie. Trzy przegródki na karty, miejsce na bilon co by czekoladkie z automatu chlapnąć. Sądzicie, że portfel o tak wyglądającej grubości nie będzie się świecił z kieszeni jak psu jajca?
Widziałem, że polecacie a to, takie mały portfelik na karty, da się tam włożyć monety, czy coś. Dziwnie to wygląda (może nie podążyłem za modą portfelową). Tak czy inaczej szukam czegoś cienkiego, przypominającego klasyczny portfel, co nie będzie składane na pinć razy, tylko cienki, z miejscem na monety, ciemnobrązowy portfel za który wincyj jak 50-60 zł nie chciałbym dać. 150 zł to dla mnie trochę za dużo, a portfel za dychę brzmi podejrzanie. Ktoś stał się szczęśliwym psoiadaczem czegoś podobnego, albo podlinkuje coś co chciałby polecić?
Tag #portfel to trochę mały odzew i choć zdaję sobie sprawy, że to może być nadużycie, to jednak pozwolę sobie zawołać tag #modameska, jest was prawie tysiąc, może ktoś coś ustrzelił.
Pozdrawiam!
rozwalam portele w rok, najdalej półtora - nie wiem dlaczego, naprawdę nic z nimi szczególnego nie robić. kupowałem takie za 20 zł i takie za 200 zł, ochnika zresztą też...
szukam cienkiego, ale takiego, w którym się nie poodpruwają te wszystkie wewnętrzne przegródki i nie zrobi się dziura w części na monety.
a te co miałeś były cienkie? podlinkowałbyś?
mam dokładnie ten sam problem z wyglądem portfela, głupio przy innych :D monety po prostu po kieszeniach noszę, bo się wysypywały przy wyciąganiu portela z kieszeni... tyle, że ja mam co chwilę ten problem z każdym nowym portfelem...
http://www.puccini-sklep.pl/product-pol-63-Portfel-meski-PUCCINI-P-1707-braz.html
piszę do siebie, al gdyby mirki szukały, mogą podążać moim tropem poszukiwań :D