Wpis z mikrobloga

@Andrzej_K: Zepsułeś linka :P I jak wpiszesz w images sti gc8 to większość ma te same światła co ta tutaj, co pozwala mi stwierdzić, że nie był to wymysł jednego kolesia a coś robionego na większą skalę :D Ale still - ja się nie znam, mogę nie mieć racji :P
@Andrzej_K: TMIC ma bardzo ograniczone możliwości, jeśli chodzi o moc. W mocniejszych autach nie jest się w stanie uzyskać na górnym tak dużego chłodzenia.
Odwracając kolektor uzyskamy mniej "rurek", zatem i droga samego powietrza będzie krótsza, zatem nie będziemy mieć laga ( ͡ ͜ʖ ͡)
@Andrzej_K: 350 KM to max na wydajność STiowego coolera. Dużo znam furaczy na zakutych silnikach, gdzie po prostu górny nie wystarcza. Ot, choćby RA Prema, czyli to czym Hołek się woził po Karowej ostatnio :)
Ogromne? niekoniecznie. Stroker 2.2 + lepsze wtryski + mapa + turbo i już mamy koło 400 :D
@Andrzej_K: dokładnie tak, patrząc na najmocniejszych zawodników znanych tu i tam słowo "pieniądz" jest bardzo relatywne ;) nie, to nie nowe pół silnika, to prawie całkowity nowy motor, jeśli np ktoś chce zrobić diabolicznego wrx'a. z poziomu STi trochę koszta maleją, licząc że shortblock jest w dobrym stanie (ʘʘ)
To prawda, chociaż ja mam jakąś wewnętrzną fobię przed pojemnością 2.5 ( ͡° ʖ̯ ͡°
@pamietamfanzonuna: Najlepszy sposób na pierdylion koni w Subaru to chyba zamknięte EJ22 + stroker na 2.35. Jak powyżej 400 to i głowicę by pasowało zrobić, gotowa np. coswortha to ponad 20k... Za tyle to zdrowego GTeka czy WRXa można kupić :D To są niestety drogie zabawy :)
@Andrzej_K: Dokładnie tak, chociaż stroker na 2.2 też już nieźle daje popalić ;) Widzę, że lecimy samą górną półą jak mówimy o cosworthcie ( ͡ ͜ʖ ͡) z tym zdrowym za 20k to bym nie szalał, wierz mi :P
Jak się bawić to się bawić, drzwi wyje*#^, nowe wstawić ( )
@Nightshade: człowiek się uczy całe życie, ja też nie
@pamietamfanzonuna: W jakim sensie popalić? Finansowo? Cosworth to górna póła ale oczywiście można by uderzyć z tym do jakiegoś speca od CNC, kupić wałki itp.

Za 20k to może nie będzie najzdrowszy ale za 25 już da się (pisałem "ponad")
@Andrzej_K: finansowo biorąc pod uwagę podobne budowy niekoniecznie, raczej da popalić innym na światłach :P
Można by, tylko pytanie czy jest sens? Jeśli w projekt wkładasz np 60k, to czy na głowicy Ci ubędzie? Przyjmując, że chcesz w auto władować mnóstwo $$. No i należało by się zastanowić ile lepsza/wytrzymalsza będzie opcja kupiona od handmade.
Aaaaa to zwracam honor. Za 20k kupimy niewiadomą, chociaż znam też osoby które za 26 kupiły
@pamietamfanzonuna:

raczej da popalić innym na światłach :P

o to to! ( ͡ ͜ʖ ͡)

Można by, tylko pytanie czy jest sens? Jeśli w projekt wkładasz np 60k, to czy na głowicy Ci ubędzie?

Oczywiście, że wtedy ta różnica nie gra roli, chyba, że ktoś cebula w opór.

A z tym remoncikiem to kupując po kimś Subaru nigdy nie znasz dnia ani godziny jak zastuka. ;)