Zacznę uczyć się niemieckiego. Zapiszę się na kurs i nauczę się j. niemieckiego. Poza tym biorę się za siebie i zacznę biegać. Czuję, że tak trzeba i długo już sobie mówię, że kiedyś to zrobię. Teraz jest te "kiedyś" i nie ma na co czekać.
@terwer358: tez mam zajawke na niemiecki, uczylam sir kiedys przez 3 lata, ale bylo to 5 lat temu, wuec malo pamietam. Jak planujesz nauke? Dom czy kurs w szkole? Jesli dom, to masz moze do polecenia jakas aplikacje/strone do nauki?;)
Biegam tez od kilku miesiecy i jak nie lubilam, tak wciaz nie lubie, ale nogi kazdy chwali, wiec koniec koncow polecam ;)
@CzerwononosyRenifer: kurs w szkole językowej - musi uczyć języka ktoś kto ten język umie i będzie uczył prawidłowej wymowy oraz tego co naprawdę się przydaje. Kiedyś robiłem duolingo, ale to jest dobre tylko do liźnięcia tematu na podstawowym poziomie typu "jabłko - apfel" itp, na pewno nie do jego zgłębienia.
@kufelmleka: dzięki, ale postoję bo moje cele nie są zmierzalne jakąś namacalną konkretną miarą. Cel mam taki - do września
Czy w polskim interesie nie byłoby lepsze żeby podpisać pakt z Rosją o nieagresji i zaatakować Ukrainę od jej zachodu. Granice polsko rosyjskie umieścić w okolicy Kijowa. Przecież Ukraińcy mają #!$%@? na swoją ojczyznę, w końcu to twór, liczy się tylko dolar. #wojna #ukraina
#motywacja #poprawianiesiebie #zmaganiazcodziennoscia #oswiadczenie #sport #niemiecki
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Biegam tez od kilku miesiecy i jak nie lubilam, tak wciaz nie lubie, ale nogi kazdy chwali, wiec koniec koncow polecam ;)
Kiedyś robiłem duolingo, ale to jest dobre tylko do liźnięcia tematu na podstawowym poziomie typu "jabłko - apfel" itp, na pewno nie do jego zgłębienia.
@kufelmleka: dzięki, ale postoję bo moje cele nie są zmierzalne jakąś namacalną konkretną miarą. Cel mam taki - do września