Wpis z mikrobloga

@PROstak:

Opowiem Ci krótką historię. Mój dziadek miał 15 lat jak wybuchła wojna. Na gospodarkę weszli niemcy i dziadek został parobkiem, z przymusu oczywiście. Przez całą okupację był poniżany, bity itd. Nie trafił na dobrych niemców tylko na #!$%@?ów.
Gdy przyszła armia czerwona został wcielony do LWP, został przeszkolony na działonowego T-34. I wiesz co, cieszył się z tego. Cieszył się z tego, że może wykopać niemców, tych którzy go poniżali,
@khurghan: Eh. To tak jak zasłyszane przeze mnie proste wytłumaczenie wszelkich hejtów na Powstańców Warszawskich. Po prostu chcieli im #!$%@?ć. A takie przykre w konsekwencjach. Mimo wszystko mam mieszane uczucia, jednak nikogo nie obwiniam, sam pewnie podobnie bym się zachował (mam nadzieję, że nie będę musiał się przekonywać). A Wyklęci? Co myślisz? Zawsze jest jakaś alternatywa.
@polik95: Jak zwykle zrobiliście nagonkę ;) Jeśli Cegielnia chce mieć swoje zdanie takie a nie inne to niech ma, o co tyle krzyku. U mnie w rodzinie jeden z braci babci był pilotem RAFu, kolejny jako mieszkaniec śląska został wcielony do Wehrmachtu (gdzie na froncie wschodnim zginął) a jeszcze kolejny jako oficer policji skończył w Ostaszkowie z kulką w potylicy. Takie czasy.
@khurghan: a teraz przyjdzie taki cegielnia co sobie dodał PL w nicku, wielki patriota który gówno dla kraju zrobił i będzie twojemu dziadkowi pluł w twarz. #!$%@? pół dnia i jeszcze nie wypiłem kawy bo mnie trzyma #!$%@? na głupotę takich gości. Sam mam dziadka który całą woję był w partyzantce. #!$%@?ł z transportu do obozu, nie mógł wrócić do domu bo go szukali, poszedł do lasu. Po wojnie chcieli go