@beer_man: Jak nie masz ssd to nie odczujesz zbytniej różnicy, a jak masz ciśnienie na nowy system to zainstaluj win 8.1 + jakas nakładkę np. Startisback.
@Kek_Kekek: Nie możesz mu radzić by nie ściągał tylko dlatego bo ty masz problemy z systemem. On nie musi ich mieć. @beer_man: Ściągnij, zainstaluj, sam się przekonaj jak działa. W razie czego, zawsze możesz wrócić do starego systemu.
Pisze swoje negatywy. Mi np na drugim komputerze śmiga świetnie, na lapku pierwsza instalacja pare mies temu skutkowała tym ze laptop nie bootował, teraz nie otwierał Https. U kuzyna np internet nie chciał latać i łapał bsody ( kuzyn nie ogarnięty w tych sprawach - wrócił do 7). U mojego paska bootloop. A np u kumpla z pracy śmiga idealnie.
@Kek_Kekek: Czyli to nie wina systemu ale konfiguracji sprzętowej lub/i zainstalowanego oprogramowania. Dziesiątki instalowane na czysto czy z zachowaniem plików i oprogramowania? Właśnie to może się gryźć z systemem.
@beer_man: z negatywów: - jeśli instalujesz Home, przygotuj się na możliwość brickujących komputer aktualizacji, których nie da się wyłączyć bez wydumek w stylu linuxa - wysyłasz wszystkie prywatne dane do Redmond, w tym hasła zapisywane bez ostrzeżenia przez wbudowany w system keylogger - zgodnie z licencją, któa weszła w życie 1.08, Microsoft może bez twojej zgody zablokować/odinstalować ci dowolny program na teoretycznie twoim komputerze, albo uniemożliwić używanie dowolnego urządzenia. Czyli np.
@beer_man: Ściągnij, zainstaluj, sam się przekonaj jak działa. W razie czego, zawsze możesz wrócić do starego systemu.
Pisze swoje negatywy. Mi np na drugim komputerze śmiga świetnie, na lapku pierwsza instalacja pare mies temu skutkowała tym ze laptop nie bootował, teraz nie otwierał Https. U kuzyna np internet nie chciał latać i łapał bsody ( kuzyn nie ogarnięty w tych sprawach - wrócił do 7). U mojego paska bootloop. A np u kumpla z pracy śmiga idealnie.
Dziesiątki instalowane na czysto czy z zachowaniem plików i oprogramowania? Właśnie to może się gryźć z systemem.
- jeśli instalujesz Home, przygotuj się na możliwość brickujących komputer aktualizacji, których nie da się wyłączyć bez wydumek w stylu linuxa
- wysyłasz wszystkie prywatne dane do Redmond, w tym hasła zapisywane bez ostrzeżenia przez wbudowany w system keylogger
- zgodnie z licencją, któa weszła w życie 1.08, Microsoft może bez twojej zgody zablokować/odinstalować ci dowolny program na teoretycznie twoim komputerze, albo uniemożliwić używanie dowolnego urządzenia. Czyli np.