Wpis z mikrobloga

@bluehawaii91: Do książeczki wrzucili niewinnych homoseksualistów, tacy grzeczni, uśmiechnięci, nikomu nic nie robią. Ciekawe jakby pięciolatkowie zareagowali, gdyby w tej "edukacyjnej" książeczce pojawiło się takie zdjęcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@sevqk: naprawdę? Równie dobrze można by wrzucić zdjęcie z gwałtu na dziewczynce i podpisać heteroseksualizm. Ech, horyzonty moich rodaków. Co was tak bardzo interesuje kto komu gdzie #!$%@? wpycha?
@Nabucho: To jest pedofilia, przestań mylić pojęcia. Sęk w tym, że w książeczkach pokazują homoseksualistów jako osoby "normalne", które wyglądem się niczym nie różnią, ale jak pójdziesz na paradę homosiów to widzisz ich prawdziwe "ja".
Nie twierdzę, że jest to choroba, bo homoseksualizm był już nawet w starożytności, normą było, gdy grecki filozof dymał w kakao swojego ucznia. Problem leży w tym, że przedstawiają osoby homoseksualne jako pokrzywdzone. Wierzę, że nikogo
@Nabucho:

Walka z homofobią to jest uczenie ludzi zeby sie zajeli swoim zyciem a nie cudzym.

I po to są te wszystkie parady na głównych ulicach miast, gdzie ludzie krzyczą co robią w swoim życiu i łóżku? #lewackalogika

@TowarEksportowy: tak. Zwlaszcza te przed palacem prezydenckim chyba co miesiac. Organizowane przez ludzi ktorzy akurat na temat sfery seksualnej przynajmniej teoretycznie nie powinni miec za wiele do powiedzenia :)
@Nabucho: To jest pedofilia, przestań mylić pojęcia. Sęk w tym, że w książeczkach pokazują homoseksualistów jako osoby "normalne", które wyglądem się niczym nie różnią, ale jak pójdziesz na paradę homosiów to widzisz ich prawdziwe "ja".

Nie twierdzę, że jest to choroba, bo homoseksualizm był już nawet w starożytności, normą było, gdy grecki filozof dymał w kakao swojego ucznia. Problem leży w tym, że przedstawiają osoby homoseksualne jako pokrzywdzone. Wierzę, że nikogo
@sevqk:

> "Postępowy" człowiek idzie na taką paradę "a może zmienię o nich zdanie". I co widzi? Facetów poprzebieranych w ciuchy BDSM

Jakoś na paradach dominują normalni ludzie - ale oczywiście od lat wyciąga się stare zdjęcia wybranych osobników z parad, by pokazać "typowego homoseksualistę".

> homoseksualiści potrzebują parad typu "love parade"

Jak chcesz, to zaraz poszukam obscenicznych zdjęć par hetero w ciuchach BDSM z "Love parade" (i to jest impreza
Pobierz
źródło: comment_cGDsdlkOZoVA0lMNhopJc1PsQzI07psm.jpg
@sevqk:

"Postępowy" człowiek idzie na taką paradę "a może zmienię o nich zdanie". I co widzi? Facetów poprzebieranych w ciuchy BDSM

Jakoś na paradach dominują normalni ludzie - ale oczywiście od lat wyciąga się stare zdjęcia wybranych osobników z parad, by pokazać "typowego homoseksualistę".

homoseksualiści potrzebują parad typu "love parade"

Jak chcesz, to zaraz poszukam obscenicznych zdjęć par hetero w ciuchach BDSM z "Love parade" (i to jest impreza muzyki elektronicznej,
  • 19
@Nabucho: mnie to zadziwia jak z powodu grupy spolecznej,ktora miesci sie w 1-3% populacji tocza sie tak zazarte dyskusje jakby bylo ich co najmniej 40%. To,ze ktos jest homoseksualista (kilka na 100 spotkanych osob) mozna potraktowac co najwyzej w ramach ciekawostki i zajac sie swoimi sprawami.o co tyle szumu to nigdy nie zrozumiem.
@trq: Serio? 1-3%? To w takim razie w moim bloku to 3% mieszka a reszta kraju o ,,zdrowa" populacja ^^
btw w temacie #homoseksualizm - mnie nie mnie przeszkadzają geje - pedały już tak (i tu nie chodzi o obrażanie, lecz o styl bycia, mówienia i generalnie zachowania - znam wieku gejow, którzy są zajebiści i z pedałami nie mają nic wspólnego poza wkładaniem sobie tego co powszechnie nie trzeba tam
  • 0
@Warszawianka91: tak ostatnio wyczytalem,jesli sie myle niech mnie ktos poprawi. to fakt,zniewiesciale zachowanie odrzuca,tak po prostu,nie da sie tego uniknac. Cos jak smrod,mozesz chowac reakcje,ale niesmak pozostaje :D
@Nabucho: mnie to zadziwia jak z powodu grupy spolecznej,ktora miesci sie w 1-3% populacji tocza sie tak zazarte dyskusje jakby bylo ich co najmniej 40%. To,ze ktos jest homoseksualista (kilka na 100 spotkanych osob) mozna potraktowac co najwyzej w ramach ciekawostki i zajac sie swoimi sprawami.o co tyle szumu to nigdy nie zrozumiem.

@trq: zazarta dyskusja sie toczy w imie tej samej zasady dla ktorej bronimy prawem dzieci, mimo ze
@trq: gwarantuję Ci, że homo jest pełno na każdym kroku. Nie wiem na ile stało się to modą (moda często przyjmuje postać - niestety - pedalstwa), na ile faktycznych zamiłowań płci do płci, ale tak czy siak - homoseksualiści są wszędzie i jestem przekonana, że jest ich więcej, niż 3%. Weź pod uwagę, że część się kryje, a statystyki obejmują zarówno dzieci, noworodki, jak i starców. Ech. Szkoda gadać. Geje i
@Nabucho:" fobia «chorobliwy lęk przed jakimiś przedmiotami lub sytuacjami»" > http://sjp.pwn.pl/slowniki/-fobia.html mam akrofobię; jestem w wysokim budynku i boje się podejść do balkonu mimo że wiem że nic mi się nie stanie. Nigdy się nie spotkałem i nie słyszałem o przypadku żeby ktoś wpadał w panikę na widok homoseksualisty. Nienawiść? A co jeśli jej nie odczuwam do ludzi, a nawet niechęci tylko jestem przeciwny związkom małżeńskim, obscenicznym zachowaniom i adopcji dzieci?
@Nabucho:" fobia «chorobliwy lęk przed jakimiś przedmiotami lub sytuacjami»" > http://sjp.pwn.pl/slowniki/-fobia.html mam akrofobię; jestem w wysokim budynku i boje się podejść do balkonu mimo że wiem że nic mi się nie stanie. Nigdy się nie spotkałem i nie słyszałem o przypadku żeby ktoś wpadał w panikę na widok homoseksualisty. Nienawiść? A co jeśli jej nie odczuwam do ludzi, a nawet niechęci tylko jestem przeciwny związkom małżeńskim, obscenicznym zachowaniom i adopcji dzieci?
@dertom: Nauczcie się w końcu języka polskiego. "Fobia" nie musi oznaczać wyłącznie lęku, ale także wstręt, niechęć. Tak jak "hydrofobia" tłumaczy się na polski jako "wodowstręt" albo "fotofobia" na "światłowstręt".

@Emes91: daj spokoj, to za trudne. Bezpol litra nie rozbieriosz.
@dertom: No właśnie, to jest ten problem. Jestem za związkami partnerskimi (tylko nie nazywajmy tego małżeństwem), ale moim naturalnym odruchem na widok dwóch całujących się panów jest głębokie obrzydzenie. Czy to czyni mnie homofobem?

@ChocolateThunder: nie. To czyni cie czlowiekiem o określonej orientacji seksualnej. Pytanie tylko co z tym obrzydzeniem robisz. Jesli zachowujesz je dla siebie, to znaczy ze jestes czlowiekiem dojrzalym i inteligentnym. Jesli nie... No coz. Mnie na
@Nabucho: A co byś powiedział o paradzie grubych ludzi, gdzie liżą się po brzuchach, publicznie #!$%@?ą sadłem, itd.? Bo to jest jedyna rzecz, która mi przeszkadza - niesławne parady równości. Poza tym, ty masz umiarkowany pogląd, a w USA już w wielu kręgach zostałbym zlinczowany za samo łączenie obrzydzenia z homoseksualizmem. Tej postępowości za wszelką ceną (i bardzo często na pokaz) najbardziej się obawiam.
@Nabucho: A co byś powiedział o paradzie grubych ludzi, gdzie liżą się po brzuchach, publicznie #!$%@?ą sadłem, itd.? Bo to jest jedyna rzecz, która mi przeszkadza - niesławne parady równości. Poza tym, ty masz umiarkowany pogląd, a w USA już w wielu kręgach zostałbym zlinczowany za samo łączenie obrzydzenia z homoseksualizmem. Tej postępowości za wszelką ceną (i bardzo często na pokaz) najbardziej się obawiam.

@ChocolateThunder: ja osobiscie nic bym nie
@Nabucho:
Taki luzny komentarz niekoniecznke prawdziwy

interesuje mnie otoczenie w jakim sie wychowuja moi krewniacy. Jak dziecko chodzi do szkoly gdzie jest patola to otoczenie na niego wplywa w sposob dla mnie nieprawidlowy. Dlatego zmieniam szkole i reaguje. Jak widze homosów i nie podoba mi sie to w otoczeniu wychowawczym krewniaka lub dziecka wlasnego to reaguje i mowie glosno ze tego nie chce

A #!$%@? kogos obchodzi moja homofobia. Mam prawo
@Bizancjum: Na to wychodzi, a walka z nazizmem i rasizmem to tak w rzeczywistości ciche wzdychanie i podziwianie osiągnięć III Rzeszy. W sumie dobrze wiedzieć takie rzeczy.

@TowarEksportowy: adolf sie w grobie przewraca ze mu "pedryle" na jakichs paradach paraduja w jego wojskowych fatalaszkach. A tak by se pouciskal, pognebil. Az gdzies tam w piekle wasikiem nerwowo rusza.
Tych wlasnie takich pokazowych pseudo perwersow, ktorzy tak naprawde chcielby sie poprzytulac. Ci moi znajomi wygladaja i zachowuja sie normalnie. Nie poznalbys ze geje.

@Nabucho: Z tym się zgadzam, bo mam takiego znajomego, który wygląda i zachowuje się zupełnie normalnie i wyśmiewa te wszystkie "cioty" (jego słowa). Z drugiej strony znam też geja, który jest bardzo gruby taki combo breaker. Co do samej kwestii genezy homoseksualizmu, to jestem ostrożny. Z jednej
@Nabucho:

Taki luzny komentarz niekoniecznke prawdziwy

interesuje mnie otoczenie w jakim sie wychowuja moi krewniacy. Jak dziecko chodzi do szkoly gdzie jest patola to otoczenie na niego wplywa w sposob dla mnie nieprawidlowy. Dlatego zmieniam szkole i reaguje. Jak widze homosów i nie podoba mi sie to w otoczeniu wychowawczym krewniaka lub dziecka wlasnego to reaguje i mowie glosno ze tego nie chce

A #!$%@? kogos obchodzi moja homofobia. Mam prawo