Wpis z mikrobloga

#kiciochpyta #meble #stolarstwo #agd #januszemechaniki #remontujzwykopem #pytaniezdupy #jaktozrobic #ikea

Mircy, szybki i proste pytanie! Rozwaliły mi się prowadnice od lodówki pod zabudowę. Kupiłem nowe -> http://tmakcesoria.pl/aukcjonator/upload/1432889583_87883_1.JPG
ale przyznam szczerze że nie wiem jak to zamontować :D Oczywiście wiadomo że jedną cześć do drzwi lodówki, drugą do drzwi szafki, ale jak już będę miał je obie zamontowane to chyba ich na siebie nie nasunę :-)? Czy muszę wyciągać drzwi z szafki z zawiasów i nasunąć na zaczep i z powrotem na zawiasy :D?( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@l3cho: małe do lodówki, duże do drzwiczek - to wiadomo :)
A potem, to już zależnie od sytuacji, jednak demontażu drzwi nie zalecam, bo potem ich już nie założysz :)

Metoda jest prosta, choć trochę trudno na nią wpaść, jak się nie wie :) Przyjrzyj się prowadnicy i otworom do mocowania: one nie są symetryczne, z jednej strony otwór masz przy brzegu, a z drugiej odsunięty od brzegu. To jest
  • Odpowiedz
@Jarek_P: dziękuje za wyjaśnienie! dokładnie tego mi było potrzeba, teraz to ma sens! w takim razie rozumiem że ostatnia dziurka ta dalej od brzegu zostanie niewykorzystana.
  • Odpowiedz
Ona może być wykorzystana, jeśli się uda (bo np. cofniesz lodówkę na czas montazu na tyle głęboko, że swobodnie przykręcisz wszystkie wkręty). Jeśli nie - nie ma tragedii, u mnie się nie dało, drzwiczki bez problemu już od 15 lat działają :)
  • Odpowiedz
@Jarek_P: cos jest nie tak :p przykrecile w te same miejsca i lodowka sie do koba nie zamyka, nie lapie magnesu :/ nie rozumie, przeciez jest w tych samych miejscach?
  • Odpowiedz