Wpis z mikrobloga

@EugeniuszGeniusz: Myslisz że czosnkowy jest jakiś wyjątkowy? to proszę.

Ocetix Sos czosnkowy

Składniki: olej roślinny, woda, ocet spirytusowy, mleko w proszku, żółtko, cukier, skrobia modyfikowana E1422, czosnek suszony (1,15%), sól, gorczyca, zagęstniki: E412, E415, regulator kwasowości-kwas cytrynowy, substancja konserwująca: benzoesan sodu, sorbinian potasu, naturalne przyprawy ziołowe, barwnik naturalny-karoten,przeciwutleniacz E385
1,15% ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

A na stronie producenta wielki wołami "NIE ZAWIERA GLUTENU". To chyba jedyna rzecz jakiej ten sosik nie zawiera ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@EugeniuszGeniusz: Ja lubiłam kiedyś z madero z biedny do kanapek. Ale do pizzy, mięs (chociaż nie jem :D) itp tylko domowy. Ja nie daje majonezu, tylko jogurt naturalny z czosnkiem, solą i pieprzem + przyprawa do pizzy lub sama walę jakieś przyprawy (bazylia, oregano..).
@EugeniuszGeniusz: mireczku, jedz ze smakiem jak Ci smakuje, umrzeć nie umrzesz ale po co się podtruwać? U nas w lodówce jedynie keczup jest kupny i sos chili. Głównie robimy sos ala tzaziki i nie używamy majonezu a jak chcemy zrobić dipy np. do nachosów to wtedy kręcimy majonez sami bo zajmuje to 30 sekund i jest o niebo bardziej treściwy i aromatyczny niż koncernówki z 4% żółtka.