Wpis z mikrobloga

@Logan00: Nigdy tego nie zrozumiem, jak można kupować gotowy z benzoesanami sodu, skoro w minutę można zrobić własny, przepyszny. Najprostsza wersja to po prostu majonez + odrobina mleka / śmietany + kilka ząbków czosnku wyciśniętych przez praskę. Dodatkowo opcjonalnie można dodać pieprz, sól. I to wszystko, a sos jest mega pyszny.
@bk88: Aha, teraz widzę, że napisałeś "sam sok". Nie próbowałem soku z czosnku, ale chyba bym się nie odważył go posmakować. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sok z czosnku to ekstrakt, który ma jedynie wzbogacić smak potrawy.
@DawajMario: Dokładnie, tam są tłuszcze utwardzane, nie mam bladego pojęcia jak można coś takiego jeść. A sos domowy np. mięsny albo grzybowy nie ma sobie równych, jest po prostu obłędnie
@EugeniuszGeniusz:

Ocetix sos kanapkowy

Składniki: olej roślinny, woda, cukier, 28-30% koncentrat pomidorowy (6,9%), ogórki konserwowe (6,7%), ocet spirytusowy, żółtko, skrobia modyfikowana E1422, sól, gorczyca, naturalne przyprawy ziołowe, zagęstniki: E412, E415, barwnik-ekstrakt buraka, substancja konserwująca: benzoesan sodu, sorbian potasu, regulator kwasowości-kwas cytrynowy.

No na prawdę mamy Ci dalej udowadniać że wsadzasz w siebie syf?