Wpis z mikrobloga

@tomkkoo: Przecież to najlepszy motocykl na pierwszego golasa. Od lat. Jeśli chcesz większą ramę, to kupuj CBF500, ale jest droższy.
500 na początek to i tak dużo. Ta Honda nie mieści się nawet w A2.
  • Odpowiedz
@tomkkoo: pomyśl o CBF600 ;) Wagą się nie przejmuj, nie przeszkadza w jeździe. Mój GSR600 waży 210kg na mokro i nie jest to duża waga. Co do bandita, to ja bym się chyba na niego nie zdecydował, kupując motocykl chciałem coś na wtrysku i chłodzone cieczą.
  • Odpowiedz
@Lukas77986: 200 kg to chyba nie jest tak dużo :/ szczególnie, że nie będzie go przewracał z boku na bok a będzie na nim jechał, no chyba, że jest jakiś chuchro, które nie ma siły oprzeć go na nodze na światłach, kwestia... przyzwyczajenia?
@tomkkoo: najlepiej jakbyś się przejechał bandziorem i cb :) co wygodniejsze i lepiej będziesz się na nim czuł, to bierzesz :)
  • Odpowiedz
@tomkkoo: Olej CB500, ja zacząłem od Bandita 650 i już chętnie bym się przerzucił na coś większego. Masa nie jest jakoś szczególnie odczuwalna w trakcie jazdy, wiadomo, ciut wcześniej trzeba hamować ale za to przyjemnie przyśpiesza i jest wygodny. 500 to za mało jak masz predyspozycje i radzisz sobie z jazdą. Co innego jeżeli wywaliłeś się 5 razy na placu i jesteś nieogarnięty w prowadzeniu, natomiast jak sobie radzisz to bierz
  • Odpowiedz
@tomkkoo: a ja jezdze na ER-5 (czyli 500) od 7 lat i jeszcze mi sie nie znudzila. Wszystko zalezy jak jezdzisz. Jak jestes spokojny jak ja, to i 500 Ci styknie. Nie ma zasady. Nawet na 250 jest fajnie. Nie ma zadnej dolnej granicy, moto samo w sobie to mnostwo frajdy.
  • Odpowiedz