Wpis z mikrobloga

Swojego czasu obiecałem kilku osobom na mikro pokazać na jakim sprzęcie obecnie pracuje i mirkuje na wykopie więc jest to modyfikowany od kilku lat zestaw 5 monitorów składający się z 30" monitora i 4 x 24" po dwa na każdą stronę, wszystko ciągnie zestaw dwóch kart GeForce GTX 660 Ti (z czego w jednej wymieniłem chłodzenie druga czeka na swoją kolej). Oczywiście tworzyłem ten zestaw dla siebie i jest to zestaw stworzony na podstawie moich doświadczeń i potrzeb. Zestaw ten jest efektem końcowym choć nie ostatecznym zabawy na multimonitorach przez ostatnie 5-6 lat. Zapewne istnieją lepsze rozwiązania, ale ja zadbałem o swoją wygodę bo zajmuję się po trosze: montowaniem video, fotografią więc też obróbką zdjęć, a poza tym jestem typem człowieka wygodnego, który lubi mieć wszystko pod ręką, a taki zestaw świetnie sprawdza się w pracy jak i wszelkich innych rzeczy jak np. symulatory, które od czasu do czasu sobie odpalam. Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem.

#komputery #pcmasterrace #hardware #grafika #fotografia
Pobierz saint - Swojego czasu obiecałem kilku osobom na mikro pokazać na jakim sprzęcie obecn...
źródło: comment_skogTPaodTgZzdOib5MJex8R47aPPEIM.jpg
  • 60
@orronelvu: Idzie się przyzwyczaić. Można i tak i tak ja pracuje raczej w trybie jedna aplikacja jeden monitor np. po lewej mam odpalone go thunderbirda dalej przeglądarkę z i na środku również po prawej mam jakiegoś ligtrooma itd. zależy co akurat robię. Gry odpalam sobie czasami na wszystkich monitorach.
@saint: ok, a orientacyjnie jakie wymiary monitorów? Na zdjęciu wydają się małe, ale gdy przeczytałem jakie to wielkości w calach to się przeraziłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)