Wpis z mikrobloga

@pakman: No wiadomo, poczytałem stos forum, każdy pisze że modele 99-03 padały panewki i silnik potrafi klęknąć - jak ktoś to stawiał wcześniej na koło..ale jak to sprawdzić.. a po 2003 roku zmiana silnika i już tego nie ma.. Najgorsze jest że mam te 9tys, i chętnie bym kupił, ale doliczyć do tego kask + strój. @George_Patton: Dzięki :) @Mehqods: Mówisz ;) ? Nie kuś ;P

@blubi_su: Czekam
@Mehqods: Ja zdążyłem zrobić na koniec 2011 ;) A też się spieszyłem bo miało to wejść już w tamtym roku

@pakman: Wiem że er6 śliczne, też myslałem, i roczniki młode ;) Ehh kusisz :D er5 - dobrze że piszesz, o nich nie czytałem.. To co na "pierwsze" moto?
@Rubens: Brał bym nowy, ale dopiero jak się go usłyszy i się nim przejedziesz. W SV były poważne zamiany na przeciągu tych 5 lat. CB500 ma lepsze hamulce ale generalnie łatwo trafić na szrot w tej półce. Bez przelecenia się i dokładnego sprawdzenia maszyny niewiele się da wyciągnąć ze zdjęć. Za dużo juz miałem takich przypadków że na fotach żyleta a na żywo szrot z oberwanym koszem sprzęgłowym i rozszczelnioną głowicą...
@blastaman: No te 9tyś to już taka ostateczność :<

@blubi_su: No er6 małe,to fakt.. a ja 185cm... :< To muszę sie nim przejechać najpierw, właśnie z tych nowszych tylko 1-2 mam w okolicy, a dalej to chyba tylko z przyczepką w taką pogodę :< W ogóle.. w grę wchodzi kupno motoru teraz,albo w maju.. Lepiej teraz? Puki śnieg jeszcze leży?
@Rubens: Gdybym miał jeszcze raz podejmować decyzję co kupić na pierwsze moto, to wziąłbym GS 500 albo CB 500, które są blisko śmierci a przez to śmiertlenie tanie. Jeździłym tym po trawie, żużlu, śniegu, wodzie. Brał na koło, robił stopkę, wwrócił motocykl milion razy a po sezonie wyrzucił a potem już z bagażem błędów kupił docelowy motocykl.

@blubi_su: co masz na myśli przez narowisty?
@Rubens: Nie no, zawsze lepiej kupować wtedy kiedy możesz się przejechać przed kupne, nie wyobrażam sobie kupić moto bez polatania nim wcześniej, sprawdzenia czy jest prosty, czy skrzynia chodzi dobrze, czy sie nie poci, czy jest zbieżność i milion innych rzeczy :P
@pakman: Nie no, gs i cb w ogóle mi się nie podoba, wyglądają jak te jednorazówki z Tesco :(

@blubi_su: No rozumiem, przejechać się tym można nawet w taką pogodę ;) a jak z cenami? Ktoś kto sprzedaje moto przed sezonem...troche mnie to martwi :<
@Rubens: Zobacz na to z innej strony, mam moto które chce sprzedać bo chcę jak najszybciej kupić sobie coś nowego. Ja zawsze staram się sprzedać przed marcem by mieć czas na znalezienie sobie nowej sztuki.
@Rubens: Zgadzam się co do wyglądu, ale weź pod uwagę, że ja brałbym pierwsze moto, żeby go zniszczyć. Zrobisz jak będziesz uważał. Ja człowiek wzrostu siedzącego psa byłem er 6 zachwycony.

@blubi_su: Zgoda co do obrotów, ale między 5-8 tysięcy występuje turbodziura, co skazuje na wahlowanie skrzynią przy każdym wyprzedzaniu. Czym w ogóle jeździsz? Ile dałeś za ER-ke dla dziewoji? Jaki rok i stan? Nie boisz się puszczać jej na