Aktywne Wpisy

Buchomodozor +95
Wkurza mnie kupowanie wody. Od dwóch dni napełniam butelki po cisowiance kranówą, która rzekomo różowej nie smakuje, jak na razie zero podejrzeń.
#heheszki
#heheszki

noipmezc +10
dajcie jakies slowo a ja wymysle rym

Konkretnie chodzi o to że próbuję podłączyć system płatności do frameworka django-oscar. Jeszcze konkretniej chodzi o to, że oscar przechowuje dane o aktualnym zamówieniu w słowniku, zawierającym różne typy danych, np. Decimale porozrzucane po różnych klasach. Nie da się tego zserializować.
Żeby dokonać płatności, muszę zrobić przekierowanie na stronę, np. transferuj.pl, a potem wrócić. Tylko problem z tym że jak wracam, to nie mam już żadnych danych o zamówieniu.
Tak jak wspomniałem, zserializować żeby trzymać w request.session['order'] się nie da, model przed płatnością nie jest jeszcze wpisany do bazy, i nie mam zielonego pojęcia jak się do tego słownika dostać. Poratuje ktoś pomysłem?
Komentarz usunięty przez moderatora
shipping_adresczybasketNa każdą z tych 7 klas przypada kolejne tyle składowych. Szczerze to nie wiem jak utworzyć taki model - jest jakieś narzędzie tworzące model / obiekt ze słownika?@blackyabbol: jest xD
JakisModel.objects.create(**slownik)Możesz zrobić model zamówienia z pierdyliardem pól
możesz zrobić model zamówienia z polami, w których będziesz trzymać słowniki tych wszystkich klas. Zainteresuj się polem JSONB w postgresie 9.4. Pola takie mogą trzymać jsona, można filtrować po wartościach z tych jsonów, cuda na kiju, panie.
@blackyabbol: a nie możesz tego rzucić w dupu na float?
@blackyabbol: jak będziesz chciał sam napisać moduł płatności to postaram się pomóc, na co dzień takimi rzeczami się zajmuję
https://django-oscar.readthedocs.org/en/releases-1.1/howto/how_to_integrate_payment.html