Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +186
Jak długo będzie powtarzana ta z-----a narracja, że jak społeczeństwo się bogaci to ludzie nie chcą mieć dzieci?
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te

kimunyest95 +67
Znajomy Chińczyk powiedział mi, że jego mama właśnie kupiła sobie samochód za 12k EUR (po przeliczeniu) - moja pierwsza reakcja, pewnie jakaś Toyota czy Mazda, przekraczająca 5 lat…
No, ale nie - VW Tharu, model bliźniaczy Skody Karoq/Seata Ateca. 12 tysięcy EUR, nowy prosto z salonu!
A w Europie wyszedł niedawno nowy TRoc, który bez szyb na korbkę kosztuje 40 tysięcy EUR - ja wam powiem tak, niech te chciwe korporacje giną.
No, ale nie - VW Tharu, model bliźniaczy Skody Karoq/Seata Ateca. 12 tysięcy EUR, nowy prosto z salonu!
A w Europie wyszedł niedawno nowy TRoc, który bez szyb na korbkę kosztuje 40 tysięcy EUR - ja wam powiem tak, niech te chciwe korporacje giną.
źródło: IMG_5210
Pobierz

Zdażyło Ci się kiedyś, że chciałeś użyć nowej biblioteki, jednak nie byłeś pewien czy łatwo będzie ją podłączyć do już istniejących modułów używających innych bibliotek?
A może używasz biblioteki, która ma dość skąpą dokumentacje i przydało by Ci kilka innych projektów jej używającej, pokazujące jej praktyczne użycie?
W obu tych przypadkach pomoże Ci malutki skrypcik find-similar-projects.py, któremu możesz dokładnie powiedzieć, jakich pakietów ma szukać w otwarto źródłowych projektach na githubie :)
W obrazku jest PNG, link do filmiku tutaj
To jest wersja Proof Of Concept. Spełnia moje niewygórowane wymagania i już pomogła mi znaleźć kilka fajnych projektów na których mogę się wzorcować robiąc kolejne :) Wszelkie pomysły, bugi, etc, możliwe są do zgłoszenia na githubie: https://github.com/noisy/find-similar-projects
PS. początkowo chciałem zrobić wersję online, jednak z powodu limitów na requesty, byłoby to zbyt trudne, by zrobić to w sposób mogący obsłużyć równolegle kilku użytkowników w szybki sposób. A ściąganie 70 mln plików requirements.txt na serwer, by wyszukiwanie było natychmiastowe, na razie nie wchodzi w gre ;)
Ale kto wie... może w przyszłości ;)
#programowanie #python #webdev (może w przyszłości także #javascript - można zrobić coś podobnego dla package.json, itd)
źródło: comment_YGWECDXqU1ltpfhI6QyxQfHdrPxSFszn.jpg
PobierzDo tego można go rozbudować o sortowanie (chociaż spory problem mógłby być z kryteriami) i ograniczenie liczby wyników.
Dla mnie też trochę za dużo outputu, takie zabawki lubię mieć kompaktowe (np. tylko linki do projektów) - do tego przede wszystkim przydałoby się sortowanie, a więcej informacji mogłoby wypluwać z parametrem
--verbose.Niestety wyszukiwarka githubowa nie jest w stanie uchwycić tak dokładnych zapytań z numerami wersji pakietów, stąd najpierw odpytuje, które repozytoria mają pliki z owymi pakietami w sobie, a
--verbose?--verbosetak jak jest teraz (dodatkowo plik i status), przy czym na liście bibliotek, jeśli projekt którejś z wykorzystywanych bibliotek nie używa, wyświetlałbym ją na czerwono (o ile taka sytuacja może zajść - nie zagłębiałem się zbytnio w kod).Dodatkowo, plik można wyświetlać jako adres do niego na gh.
Mogłbyś jeszcze przeglądać setup.py
@Dyzajash: oO :) a ja się męczyłem z argparsem :D
pip install find-similar-projectsfind-similar-projects django==1.8 django-allauth django-rest-auth@noisy: śmiga. zarówno na mac osx 10.10 jak i ubu 15.04