Mirki, doradźcie coś... Znajoma chce #lumia 1020. Przedział cenowy jaki ma do wykorzystania to 600-800 zł, ale jednak podejrzewam, że celuje bardziej w tę niższą półeczkę. Co by można by jej polecić ZAMIAST? 1020 trzyma cenę jak cholera, nie ma tego praktycznie w ogóle, ani na tablicy, ani na allegro czy po serwisach w kraju. A nie jest to nowy telefon. Coś z podobnym aparatem? Aparat to główny powód jej wyboru. Dziewczyna nigdy nie miała smartfona, wymyśliła sobie Lumię, ale nawet nie wie z czym się je Windows Phone. Więc może być i Android. Może jakiś chinol? Ale z tego co wiem, to one raczej dobrymi aparatami nie mogą się pochwalić... Telefon ma dobrze hulać, ma mieć 4,5-5", robić super fotki. Może być jak najbardziej używka. #pytanie #telefony
@moby22: w tych cenach tylko Lumia, może 735 ją zadowoli? Tylna kamera spoko, optyka Zeissa daje radę, amoled bardzo spoko, przednia kamera idealna dla różowego będzie
@Sihill_pl: Różowy często aktywność przejawia w obszarze turystyki górskiej, narciarstwa górskiego itd. Potrzebuje aparatu do fotografowania takich rzeczy, a także do kręcenia video. To mają być fajne pamiątki. Nada się?
@moby22: jesli serio chodzi o aparat to ja bym poszukal 1020 mimo ze moze sie troche zejsc zanim znajdziesz cos ciekawego. Mialem przez rok, teraz ma ja moja narzeczona i za cholwre nie moge jej namowic na cos nowszego ;) aparat, jak to mowi sie w pewnych kregach miod-malina. Do amatorskich zastosowan na dobra sprawe potrzebujesz cyfrowki, chyba ze uzywasz zoomu na potege
@przemo_pl: No właśnie w tym rzecz - ten aparat... Ale telefon nie do upolowania. Mam na oku za 800 zł, ale chciałbym tę stówę mniej, wtedy bym się nie zastanawiał. Szkoda mi tyle kasy wydać na telefon, który ma już raczej drugą o ile nie trzecią młodość :(
@moby22: tak patrze po internetach i juz sam nie wiem. Kumpel mial LG G2 (i widze ze chodzi podobnie na allegro) i tez chealil sobie aparat. Masz optyczna stabilizacje z 13mpix i w miare nowe bebechy. Z drugiej strony ciekawi mnie tez ta lumia 735. Jesli chodzi o porownanie aparatow to mozesz to sprawdzic na gsmarena com. http://m.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=6639&idPhone2=7055&idPhone3=6638 (Nie dziala w mobilnej przegladarce)
@moby22: Przecież masz na OLX te Lumie po 700-900 - u----i od prywaciarzy. Za 600 zł chyba będzie ciężko :v Może jej dołóż 200, wyjdziesz z friendzone czy coś :v
Tylna kamera spoko, optyka Zeissa daje radę, amoled bardzo spoko, przednia kamera idealna dla różowego będzie
Dla mnie jak najbardziej wystarcza
No i selfie jakie ładne będą, 5MPix robi swoje
Jesli chodzi o porownanie aparatow to mozesz to sprawdzic na gsmarena com. http://m.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=6639&idPhone2=7055&idPhone3=6638
(Nie dziala w mobilnej przegladarce)