Aktywne Wpisy
Mrbimbek +461
Dwa lata temu pomagałem uchodźcom z Ukrainy którzy z jedną walizką uciekali przed wojną, była w tym rodzina z którą kontakt miałem chwilę dłużej, trzy dziewczyny z matką i dwójka dzieci, pomagałem im szukać pracy, tłumaczyć dokumenty, pomagałem w urzędach. Jedna z dziewczyn dziś się odezwała, wrócili na Ukrainę a kilka dni temu urodziła syna, przez to jak im pomogłem w najcięższym dla nich czasie nazwała syna moim imieniem, taka drobnostka a
CLOUT_MMA +144
jutro w nocy/rano jade w 3 tygodniowa podroz po Polsce. Zaczynam od https://www.strava.com/routes/2706497 A potem bede improwizowal kierujac sie wzdluz poludniowej, a nastepnie wschodniej granicy :)
Zanim jednak wyjade przydalyby mi sie 2 pratycznej porady:
1) w jakiej temperaturze maksymalnej jezdzicie? Myslalem zeby jezdzic od 6 do 10-11 , zby temp nie przekraczala 25-26 stopni.
2) jak rozwiazujecie kwestie odpoczynkow ? Myslalem o 5-10 minutach przerwy co 1h/20km + do tego przekaska.
3) w jaki sposob nawigujecie? telefon wlaczony, czy na wskazowki glosowe? Strava/ endomondo nie maja takiej funkcjonalnosci :(((
Poza tym, to zyczcie powodzenia, raz czy dwa cos skrobne na mirko :)
#rower #szosza #wyprawyrowerowe
@szaman4: 40 ( ͡º ͜ʖ͡º)
Odpoczynek jak będziesz głodny/będziesz musiał znaleźć sklep i uzupełnić płyny, nie rozsiadaj się za bardzo jak nie czujesz takiej potrzeby.
2: - jak się zmęczę to się zatrzymam. Nie widzę sensu w odgórnym planowaniu odpoczynku.
3: - rzut oka na telefon co jakiś czas.
1. temp nie ma znaczenia, masz cel kilometrowy na dzień, więc jedziesz.
2. nie zatrzymuj się jeżeli nie ma takiej potrzeby. potem ciężko ruszyć.
3. nie nawiguj przez telefon, zapamiętaj/zapisz największe miasta i jedź wg tablic.