Aktywne Wpisy
Zaid +163
Dla tych, którzy śledzą moje szalone zagranie na rynku kryptowalut – dziś udało się osiągnąć pierwszy kamień milowy: 500 tys. PLN! To oznacza zysk +123% od czerwca 2023.
Jak wspominałem wcześniej, nie zrobiłem żadnego magika podczas ostatniego okresu konsolidacji, nawet gdy wartość portfela spadła do <70 tys. USD. Było wtedy troche szyderczych komentarzy, ale pamietajcie ze ja naprawde sie pogodzilem nawet ze strata 100% tego kapitału. W tym czasie zdecydowałem się jednak na
Jak wspominałem wcześniej, nie zrobiłem żadnego magika podczas ostatniego okresu konsolidacji, nawet gdy wartość portfela spadła do <70 tys. USD. Było wtedy troche szyderczych komentarzy, ale pamietajcie ze ja naprawde sie pogodzilem nawet ze strata 100% tego kapitału. W tym czasie zdecydowałem się jednak na
Samochód pokazuje mi 0% żywotności oleju (bo wymieniałem go lekko ponad rok temu). Aktualnie nie mogę jechać nigdzie i go wymienić. Coś się wielkiego stanie jak tak trochę pojeżdżę? Na serio aktualnie nie mam możliwości zmiany. Ostatnia zmiana oleju 1.11.2023 i zrobione jakieś 6k km. Przewiduję, że dopiero pod koniec listopada będę w stanie zająć się tym olejem.
#samochody #motoryzacja
#samochody #motoryzacja
To oczywiscie bzdura. Tu macie przykładowe ogłoszenie z promocja:
"zarejestruj się do końca miesiąca i wstąp na uniwersytet w Polsce za jedyne 9900 hrywien. "
Zapewne chodzi o kierunki typu turystyka.
Tego typu ogloszen jest sporo a rekruterzy i naganiacze jezdza po całej Ukrainie. Na dodatek chyba każda wycieczka nastolatków z Ukrainy jaka odwiedza nasz kraj ma w planie wizyte na lokalnym uniwerystecie.
Na dodatek czesc stypendiów jest fundowana przez prywatne osoby i firmy. Kulczyk opłacał naukę 50 Ukrainców w Poznaniu.
#ukraina
Komentarz usunięty przez autora
Raczej słabe kierunki za taka cenę. To jest okolo 1800 złotych. No ale na Ukrainie kilka pensji.
@UndaMarina: licz się ze słowami. Dostają się i czasem są znacznie lepsi od polskich studenciaków.
@pss8888: Myślę że Twój pies miałby inne zdanie ;)
to szkoła wyższa czy co?
@pss8888: na oszustwach Skarbu Państwa można się obłowić.
http://sledczy.focus.pl/afery-kryminalne/wietnamska-mafia-wyprowadza-z-polski-gigantyczne-pieniadze-154?strona=3
Jaki jest sens studiować w Polsce, jeżeli się nie zna Polskiego?
Ci co studiują w Polsce mają Kartę Polaka i mają prawo studiować na takich samych zasadach co Polacy (za darmo).
Owszem są tacy, którzy nie mają, ale ich jest garstka...
Co do prywatnych, oczywiste że tam płacą WSZYSCY. Tak więc ogłoszenie studiów za 9999UAH nic nie oznacza.
A wniosek, że ukraińscy studenci nie są refundowani jest
Wielu z tych którzy studiuja odplatnie robi to w jezyku angielskim. Myslisz że wszyscy studenci ze Szwecji ktorych jest w Polsce kilka tysiecy ucza sie polskiego?
Przeciez na Ukrianie wielu przyszłych studentów z polskimi korzeniami to polskiego najczesciej nie zna i uczą sie dopiero planujac studia tak samo jak ci bez polskich przodków. Działa wiele kursów jezykowych sa