@CichyBob: Mi się wydaje że przepisy tego nie regulują, ale w razie kontroli policjant moze stwierdzić że nie masz wystarczających zdolności fizycznych i zatrzymać prawko i wysłać na badania. Ale pewnie idzie się dogadać
Raczej kwestia tego czy naprawde możesz z tym jeździć i czy ci to nie upośledza zdolności jazdy. Ja z palcem unieruchomionym średnio bylem w stanie i odpuszczałem
@CichyBob: W takiej sytuacji należy udać się do lekarza, który wyda Ci oświadczenie, że jesteś w stanie prowadzić pojazd i uraz nie będzie mieć wpływu na podejmowane przez Ciebie decyzje i działania.
@CichyBob: Jaka konsekwencja? Jak dobrze pójdzie to mandat za narażanie innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, bo nie różnisz się wtedy od kierowcy, który jedzie powyżej 10 godzin - wolniej myśli i reaguje.
@CichyBob: przepisy mowia ze masz byc w stanie psychofizycznym prowadzic auto, czyli nawet jak masz 42st goraczki powinieneś sobie odpuscic. Nie wiem jakie sa sankcje, ale jak cos sie wydarzy to bedziesz mial zapewne przewalone.
a jesteś w stanie tak jeździć?
Mi się wydaje że przepisy tego nie regulują, ale w razie kontroli policjant moze stwierdzić że nie masz wystarczających zdolności fizycznych i zatrzymać prawko i wysłać na badania. Ale pewnie idzie się dogadać
Raczej kwestia tego czy naprawde możesz z tym jeździć i czy ci to nie upośledza zdolności jazdy. Ja z palcem unieruchomionym średnio bylem w stanie i odpuszczałem