Wpis z mikrobloga

@Sheppard25: nigdy nie jest za pozno!
mówisz tak, jakbyś wyglądał jak ogr jakiś :( a na pewno tak nie wyglądasz! Naukowcy robili kiedyś mnóstwo doświadczeń odnośnie psychologii i postrzegania samego siebie. Jakiś czas temu był fajny filmik na YT autorstwa Dove (te kosmetyki) . Miało to na celu wskazać, że najbardziej krytycznymi wobec nas nie są inni, ale my sami. Postrzegamy siebie jako brzydszych niz jesteśmy w rzeczywistości, jako mniej inteligentnych
@angela09: dzięki, ale ja to wszystko wiem :) Sprawa jest taka, że w moim przypadku nie ma sensu już z tym walczyć. Najważniejszym zadaniem, które sobie teraz stawiam jest pogodzenie się z losem, taka trochę inna, skrzywiona akceptacja siebie. Nadal będę miał zerowe poczucie własnej wartości (bo w sumie nie mija się to z prawdą) ale przynajmniej nauczę się z tym żyć. :)
@Sheppard25: beznadziejny pomysł. To tak, jakbyś ważył 150 kg, lekarze powiedzieliby Ci , że nie ma problemu, możesz to zrzucić, ale potrzeba trochę chęci i cierpliwości. Jeśli nadal nie dbałbys o dietę konsekwencje zdrowotne nie zadawalalyby Cię.. a Ty się podajesz i wolisz żyć w otyłości
@angela09: to na prawdę nie takie proste, jak Ci się wydaje. Nie doświadczyłaś tego, nie masz zrytego mózgu, nie wiesz jak to jest. To bardziej przypomina stan, w którym znajduje się narkoman. Nie widzi wyjścia z sytuacji, czasami tego wyjścia nie ma i do końca życia, nawet jeżeli się leczy, to nie jest zdrową osobą, która normalnie potrafi funkcjonować w społeczeństwie.
@full_throttle: a co tak na prawdę mogą Ci napisać te wszystkie ciacha i zajebiste laski? Skoro od zawsze byli super, zajebiści, wygryw, ludzie sukcesu, piękni i wiecznie młodzi. Mieli farta w życiu i tyle. Co oni mogą wiedzieć o nas i naszym stanie?
a co tak na prawdę mogą Cinapisać te wszystkie ciacha i zajebiste laski? Skoro od zawsze byli super, zajebiści, wygryw, ludzie sukcesu, piękni i wiecznie młodzi. Mieli farta w życiu i tyle. Co oni mogą wiedzieć o nas i naszym stanie?

@Sheppard25: przecież nie masz pojęcia z kim rozmawiasz, jak wyglądam, jakim jestem człowiekiem
@full_throttle: tu nie chodzi o wyglad, ale o stan psychiczny. To nad nim trzeba pracować. To w tym rzecz głównie, jeśli ktoś ci mówi "idź ma siłownię". co do tego zdj- to jest subiektywne. Większość z mirkow przegrywow wyglądają w porzadku, tylko mają nawalone w głowach
@angela09: zakładam najbardziej realistyczny scenariusz. Pójście do lekarza to tylko przyznanie się, że jednak mam coś nie tak z głową a ja jestem tylko zwykłym przegrywem, którego pokarało życie. Jestem zdrowy psychicznie ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Sheppard25: nie idziesz do psychiatry tylko psychologa. Nawet sobie nie zdajesz sprawy ilu ludzi chodzi do psychologa. Ba, nawet sobie nie zdajesz sprawy z tego ilu ludzi, których znasz chodzi do psychologa

To nie życie Cię pokarało, tylko to Ty sam. I nic z tym nie robisz, a się godzisz
@Sheppard25: jeśli chcesz być lepszym człowiekiem musisz się zmieniać. Jeśli nie, nie zmieniaj się.
Ale mówisz dokładnie tak samo jak grube laski.

Mężczyzna musi mnie pokochać taką grubą, jaką jestem! Nie będę się zmieniać dla nikogo. Będę taka, bo chcę, bo mi się nie chce zmieniać, dążyć do lepszego! Co z tego , że się sobie nie podobam. Zaakceptuję to!"

I tak. To jest bardzo adekwatne!