Wpis z mikrobloga

MIreczki mam mały problem z gitarą. Po przeprowadzce chciałem sobie pograć do jakiegoś backingtracka. Mam podłączoną do laptopa wieże Pioneer XR-P150 (moich starych głośników Creative T3100 nie mogłem wziąć z sobą). Gitarka podłączona jest do Behringera GTX 30.

Gdy zaczynam grać to dźwięk gitary i dobiegający z wieży bakingtrack w ogóle się nie dopełnia. Na tamtych głośnikach można było fajnie pograć a tutaj jakby gitara była nienastrojona (chociaż de facto jest). Nie wiem czy ta wieża zniekształca dźwięk czy też byłem po prostu przyzwyczajony do tamtego sprzętu. Co może być przyczyną? : )

#gitara #gitaraelektryczna #kiciochpyta #problem
  • 8
@brydrzysta: Żeby pograć pod jakąś utwór albo podkład. Głośniki z laptopa są raczej za słabe.

Ale puściłem ten sam filmik z komórki i z głośników lapka i także jest o 35 centów za dużo WTF xD

EDIT: Na tunerze z komórki odchył wynosi tylko 0.9 centa. Czyli gniazdo mikrofonu będzie uszkodzone?
@brydrzysta: Teraz jak nastroiłem tamtym tunerem to jest spoko. Więc wejście mikrofonowe jest do bani.

EDIT: Dodałem tą różnicę do ustawień tunera i wahania wynoszą +- 2 centy. Więc trzeba było po prostu nastroić tuner xD