Wpis z mikrobloga

Aquarion Logos 3 - epizod poświęcony oficjalnej loli serialu.

Z jednej strony historia dotyczy realnego, częstego zagadnienia panującego w relacjach rodzice-dzieci, a z drugiej wszystko komplikuje się i rozwiązuje za pomocą magicznym słów i mechów ^^' Kocham ten totalny bełkot z perspektywy naszego świata dotyczący reguł istnienia uniwersum Logos. Mamy tajną organizację, ale to nie przeszkadza jej werbować osób z ulicy z bliskimi ludźmi postronnymi. Zrobimy z kogoś gwiazdę, ale musi też dodatkowo walczyć w mechach ze złymi zwojami ^^'

Zresztą główny wątek serialu na razie stanowi jedynie dodatkowy element, a ważniejsze jest na razie przedstawianie postaci, czy to za pomocą walk z udziałem mechów, jak i zabawnych, randomowych rozmów czy sytuacji. Jak okazało się członkowie organizacji mają swoje prywatne cele, powiązane z tymi walkami oratorskimi, a sama kafejka (kawiarnia?) zajmuje się czymś więcej niż roznoszeniem kawy (za czym najwyraźniej nie przepada sadystka Maia).

Oczywiście wszystko jest tak przedstawiane, że nie jesteś pewien, czy w danym momencie to jakiś żart, czy twórcy robią to tak na serio. Teatrzyk brzmi jak jakaś ściema, bohaterowie mają dziwne kaprysy (savior!, ketchup). Jakby człowiek oglądał jakiś niedorzeczny sitcom z dziwnym, typem humoru i słabymi aktorami, tylko nagrania śmiechu brak. Całe ratowanie świata bohaterów dzieje się w zasadzie jednej, małej kafejce, gdzie postacie gadają, gadają i... nagle walczą. Jestem dziwnie zafascynowany i nawet nie wiem czym ^^'

Sama walka tym razem była nieco dłuższa niż w poprzednim odcinku, "był orgazm", był Aquarion w formie "baletnicy" i jak wcześniej wspomniałem bitwa dotyczyła "poważnej" rodzinnej sprawy. Nadal brakuje jednak tego klimatu jak w poprzednich seriach. Chciałoby się powiedzieć: "panowie animatorzy, macie piosenkę - lepszą lub gorszą - więc ją grajcie jako tło!" oraz "mniej gadać, więcej naparzać się!". No, ale to przecież seria o słowach ;)

Swoją drogą to drugi odcinek z rzędu sugerujący, że dwie poprzednie serie w tym uniwersum były fikcyjne. Może na końcu serii okaże się jeszcze, że Akira i Maia są odpowiedzialni swoimi słowami za powstanie tamtej rzeczywistości ;)

#anime #aquarion #aquarionlogos #animenowysezon #mechy #satelight #mecha
80sLove - Aquarion Logos 3 - epizod poświęcony oficjalnej loli serialu.

Z jednej s...

źródło: comment_RiQfq9lZF7GAdxB35tb8KyuMFmyzmySE.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach