Wpis z mikrobloga

Co tu się odwaliło... Przed chwilą kupiłem przedmiot na #allegro, wybrałem opcję dostawy itp., klikam żeby zapłacić, a tam... podziękowanie za transakcję. Żadnego logowania do banku, potwierdzenia przelewu, nic. Jeden klik i kasa tak po prostu zeszła z konta. W dodatku przy kupionym przedmiocie jest "mTransfer mobilny", mimo że wszystko robiłem na komputerze. Ktoś jest w stanie wytłumaczyć o co tu chodzi?
@allegropl #mbank #zakupy #wtf
  • 7
  • Odpowiedz
@alan11:

Klient może wypowiedzieć umowę mTm w PayU w Biurze Obsługi Klienta (nr tel. 61 630 60 05). Wypowiedzenie umowy oznacza zamknięcie wszystkich tokenów przypisanych do danego konta PayU

Klient może odłączyć rachunek bankowy przypisany do usługi mTransfer mobilny:

w PayU (nr tel. 61 630 60 05)

o w bankowości elektronicznej mBanku wchodząc w ustawienia, a następnie mTransfer mobilny
  • Odpowiedz
@alan11: one click pay czy jakos tak to sie nazywa. Musiales kiedys ustawic albo zgodzic sie na taka opcje i teraz automatycznie po zatwierdzeniu zakupow (do okreslonej kwoty) kasa idzie z konta. Jak chcesz zrezygnowac musisz napisac maila do biura obslugi platnosci.
  • Odpowiedz
@MichaelT128: Dzięki za o wiele szybsze szukanie niż moje. Następnym razem napiszę do ciebie PW zamiast wpisywać coś w google ( )
@Komandor_Tarkin: To się aktywuje automatycznie po zaakceptowaniu regulaminu przy płatności mobilnej. Kiedyś tak płaciłem, bo połasiłem się na 10 zł rabatu :)
  • Odpowiedz