Wpis z mikrobloga

@Johny_Sack: Z braku laku od pewnego czasu korzystam z Siłowni na Crossficie, jako że jest to jedyne miejsce w okolicy który posiada potrzebny mi sprzęt. Mam w związku z tym parę pytań i problemów, przez te kilka dni nauczyłem się kilku fundamentalnych kwestii nie chodzę na siłownie tylko do boxu, swoje treningi zmieniłem na WODY a ćwiczenia przetłumaczyłem na język angielski, Zegar podczas WODu puszczam up lub down zaczynam trenować na komendę go! Zrobiłem karne burpees po upomienie od global coacha. Wszystko szło dobrze aż jakiś ziomek na sali powiedział mi że zrobił dzisiaj PR w WallBallach na co odparłem że to fajnie, i tutaj przedstawia się cała sprawa moja odpowiedź była jakaś taka zbyt mało po angielsku. W takim razie co powinienem mu powiedzieć?
a)gret succes
b)awesome bro
czy też może coś zupełnie innego co crossfiterzy wypowiadają w takiej sytuacji?

Sytuacja przedstawia się identycznie z przywitaniem? Jak powinien przywitać się doświadczony crossfiter który spróbował magnezji z niejednego boxu?
Ubiór przeczytałem że > One of the things that should be at the back of your mind when looking for crossfit clothing is the brand. This is very important as it determines whether you will end up getting high or low quality sports clothing.

Co polecacie a czego unikać? Bo jak rozumiem zwykła koszulka bawełniana z jakiś startów bez napisów crossfit daje dupy i -20 do motywacji podczas wykonywania swojego WODa? Z czego co zwuazyłem potrzebuje koszulkę, leginsy, spodenki, opaske na głowę lub czapkę, buty reebok crossfit weightlifting co jeszcze będzie mi potrzebne?

#crossfit #mirkokoksy
  • 12
@Johny_Sack: kettlami rzucaj jedynie powyżej 28kg i głośno oddychaj, wtedy jest efektowniej. testowałam, polecam. możesz mieć upatrzoną karyne na podryw jak chcesz. takiej "nie-markowej" to lepiej nie drażnić, bo to ona może rzucić kettlem wtedy w ciebie. chyba, że pomyli kettla z koszulką, wtedy masz win-win :D
@wuwa: Oddychanie zapamiętam, biorę 40kg i robię dobry workout. Musze rozejrzeć się po boxie przed Wodem w poszukiwaniu #rozowychpaskow. Te nie markowe dupeczki to jakieś bardziej hardkorowe crossfiterki? Podczas używania magnezji warto wzbijać tumany kurzu wokół własnej osoby?
@Johny_Sack: niestety ciężko stwierdzić. markowe ciuszki nasza i karyny i hardkory. ale cf ma to do siebie, że WSZYSTKO wychodzi w workoucie :) zobaczysz. ta, która ciśnie na 100% to hardkor, ta co poprawia wloski miedzy burpees to karyna.
osobiście za tumany magnezji wsadziłabym ci zawartość wiaderka w gardło. ale nie wiem jakie są u ciebie zwyczaje.
@wuwa: Sam nie wiem jak to wygląda w Boxach i jak wygląda crossfitowy kodeks prawilnych zachowań, Czy takie które oszukują podczas wykonywania WODa to hardkorowe crossfiterki czy musze zwracać uwagę na poprawność? Sama widzisz sprawa jest poważna, takie przedstawienie sprawy nieco rozjaśnia sprawe bo mniej więcej już wiem gdzie rzucać kettlem\koszulką. Jestem świeżakiem w tym temacie. Tam gdzie zazwyczaj trenuję nie ma magnezji, ciepłej wody i klimatyzacji.
@wuwa: Na siłowniach większość ludzi idzie miło spędzić czas mało kto faktycznie trenuje. Już mniej więcej wiem o co chodzi w tym crossficie, musze obserwować duperki brać największe kettle, głośno oddychać, opowiadać motywacyjne teksty, posiadać skupienie i determinacje wymalowane na twarzy, rzucać koszulką i nie poprawiać włosów.
Jakie kolory w tym roku są modne na boxach, bo nie wiem w jakie buty celować?