Wpis z mikrobloga

#pokazbiurko

Według mnie biurko z IKEI to najlepszy mebel, jaki istnieje. Spróbujcie przejść się po sklepach meblowych albo wyszukać "biurko" na Allegro - jakieś guwnostoły z setkami niepotrzebnych szuflad i kompletnym brakiem miejsca na nogi pod blatem. Za to co widać na focie dałem niecałe 200 zł i przywieźli mi do domu zwykły, prosty blat (175x70cm) i cztery nogi. Skręcilem to w pół godziny i używam już trzeci miesiąc. Najlepiej wydana kasa ever. Proste, schludne, w miarę estetyczne. Niczego więcej do szczęścia mi nie trzeba :).

#ikea #pokazbiurko #ikeapijzemnokompot
krejdd - #pokazbiurko

Według mnie biurko z IKEI to najlepszy mebel, jaki istnieje....

źródło: comment_jDV0qZ2C2jBXnG3MrSlPfJ5WnD8Mts8m.jpg

Pobierz
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tomatoo: @igorf: nie rozumiem dlaczego nie miałbym nazywać tego biurkiem? Swoją funkcję biurową spełnia idealnie. Szuflady w biurku to zazwyczaj zbiornik na graty (i kurz), które wyciąga się z niego raz na rok. Taka minimalistyczna opcja jest idealna :).
  • Odpowiedz
@goferek: tak, mi już po 2 miesiącach zrobiła się malutka kropka z odpryskiem. Jakość nie powala, ale za taką cenę i komfort użytkowania nie ma problemu, aby za rok albo dwa zamówić kolejny blat.
@igorf: źródło takie samo jak twoje ;).
@cenzor123: za blat i 4 rurki płaciłem bodaj 140 zł. Kolejne 30 albo 40 zł skasowała firma, która kupuje meble w IKEI w Poznaniu i
krejdd - @goferek: tak, mi już po 2 miesiącach zrobiła się malutka kropka z odpryskie...
  • Odpowiedz
@krejdd: tylko że ja nie wybieram tego co mi pasuje. z twojego źródła: Desks often have one or more drawers, compartments, or pigeonholes to store items such as office supplies and papers.[2] Unlike a regular table, usually only one side of a desk is suitable to sit on(though there are some exceptions, such as a partners desk).
Stół, nie biurko. Radzę się nie opierać bo po paru miesiącach Ci się
  • Odpowiedz
@igorf: Biurko to mebel o płaskiej powierzchni przy którym pracujemy - z definicji wynika, że jest to mebel przy którym pracujemy w biurze. Kiedyś w biurze szuflady były niezbędnym elementem biurka, aby pomieścić dokumenty, papiery i inne niezbędne do pracy rzeczy. Dzisiaj dokumenty możemy przechowywać na komputerze, szuflady nie są już więc niezbędne. Tak samo jak ewoluują meble, tak samo ewoluują ich definicje.

biurko - stół do pisania

http://sjp.pwn.pl/slowniki/biurko.html
  • Odpowiedz
@krejdd: Ten blat z ikei ma tylko jeden problem. Maks 50 kg nacisku ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Nie próbuj się o niego opierać ani go popychać bo się złoży. Mi się swego czasu udało kupić z demobilu biurko 140x70 z stalową ramą i składanymi nogami, też za 200zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz