Wpis z mikrobloga

Polecam wszystkim tę ścieżkę dźwiękową. Dobra do nauki, motywacji lub nocnych rozmyślań. A jeszcze bardziej polecam sam film: 10/10.

Czasem nocą nachodzi mnie ogromna motywacja do nauki. Zaszywam się w półmroku sam na sam z muzyką i książką o astronomii lub fizyce - i czuję się, jak jeden z tych #!$%@? geniuszy, którzy w końcu na zawsze zmieniają oblicze nauki. Czytam Feynmana i oczyma wyobraźni widzę, jak koordynuję w ESA misję badawczą na Neptuna, czując się jak kontrolerzy w Houston podczas lądowania modułu Eagle na Księżycu.

To jest właśnie taka noc :)

Marzę o tym nieustannie od dzieciństwa, gdy jako czteroletni bajtel czytałam swoje pierwsze książki o kosmosie. I wiecie, co jest najlepsze? Że to marzenie nie jest takie nierealne :) Myślę o tym, że nie zaprzepaściłam swoich dziecięcych nadziei, że wciąż jestem na dobrej drodze, żeby je zrealizować i czuję się, jak wielki #wygryw :) Nawet, jeśli ostatecznie moja przyszłość będzie wyglądać inaczej, to mam wielką satysfakcję z tego, że nie opuściły mnie moje pasje, że nadal cieszy mnie zdobywanie wiedzy i wciąż zachwyca mnie piękno wszechświata.

Życie jest piękne, koledzy i koleżanki. Spełniajcie swoje marzenia :)

#oswiadczenie #astronomia i #muzyka
  • 12