Aktywne Wpisy

tojapaweu +32
Najbardziej patologiczne pytanie jakie słyszę przy sprzedaży: a dlaczego Pan sprzedaje? Najlepiej jak jest jeszcze uargumentowane, no bo ma Pan go tylko rok.
U nas jest taka mentalność, że jak już się kupuje auto to niech będzie na całe życie aż pójdzie na złom na żyletki. Mam 28lvl, kupuje sobie auta żeby nimi pojeździć i jak mi się znudzi to zmieniam na inny, co to za pytanie idiotyczne.
#januszebiznesu #motoryzacja #samochody #
U nas jest taka mentalność, że jak już się kupuje auto to niech będzie na całe życie aż pójdzie na złom na żyletki. Mam 28lvl, kupuje sobie auta żeby nimi pojeździć i jak mi się znudzi to zmieniam na inny, co to za pytanie idiotyczne.
#januszebiznesu #motoryzacja #samochody #

mickpl +3530
Zawołam do tego wpisu jak pojawi się info, że w miejscu Marywilskiej 44 powstanie nowoczesne osiedle XD
A tak będzie na 100%
#nieruchomosci #marywilska44 #warszawa
A tak będzie na 100%
#nieruchomosci #marywilska44 #warszawa
źródło: z30963630IH,Nagranie-z-drona-ujawnilo-skale-pozaru-w-Warszawie
Pobierz

zmienia mu literę na następną jaka jest w alfabecie np. z b na c, p na q itd. Wie ktoś jaka jest tego przyczyna?
#include
#include
void wypis(int i)
{
if(i==0)printf("Podaj imię.\n");
if(i==1)printf("Podaj drugie imię.\n");
if(i==2)printf("Podaj nazwisko.\n");
}
int main()
{
char dane[3][20];
int i;
for(i=0;i<3;i++)
{
wypis(i);
scanf("%19s",&dane[i][20]);
}
printf("\n%s\n%s\n%s\n",&dane[0][20],&dane[1][20],&dane[2][20]);
puts("Sprawdź czy dane są poprawne.");
return 0;
}
#naukaprogramowania #codereview #jezykc
źródło: comment_cZKDRQPHbdVo2C3SHiOitAtByd9CY8ZQ.jpg
Pobierzwtedy wyglądać to będzie takPolecam lekturę:
https://google-styleguide.googlecode.com/svn/trunk/cppguide.html
No kolego powiem Ci, że aż dziwne, że ten program jakkolwiek działa. Zobacz specyfikację funkcji scanf, z której skorzystałeś: http://www.cplusplus.com/reference/cstdio/scanf/
Musisz dostarczyć wskaźnik
Jeszcze jedna sprawa mnie nurtuje. Może będziesz znał odpowiedź, dlaczego w tym printf jest konieczne &, i bez tego kod się nie skompiluje?
@Hertesus: tak, albo samo &dane[i] powinno wystarczyc :)
& zwraca adres podanej mu zmiennej,
typow. W tym przypadku (%s) jest to char*, czyli wskazanie na zmienna typu char. Zwracajac wartosc bez & zwracasz typ tablicy, ktora zadeklarowales, czyli zwyklego chara. A potrzebujesz wskazanie do pamieci, ktora zarezerwowales na ciag znakow.
Funkcja oczekuje tylko miejsca do zapisania danych, jej nie interesuje wartosc zadnych danych. Chca tylko miejsce do zapisu podawanych jej danych.