Wpis z mikrobloga

Normalnie pod USB i ściągasz jakieś drivery (oficjalnych nie ma). Nie wiem jak z padem od DS4.

@lehooleh: za ten pomysł już bym sobie darował pad od ps3/p4 później zabawa w emulacje pewnie żeby gry normalnie wykrywały kontroler, ten od ms wystarczy podłączyć adapter pc pod USB i pad się sam instaluje i przede wszystkim działa jako bezprzewodowy
  • Odpowiedz
@steemm: Input Mapper + bluetooth/kabel usb i dualshock 4 działa jak marzenie. Jedyna różnica z xboxem to taka, że xboxa sam bez input mappera dobrze wykrywa, a z dualshockiem nie mapuje wszystkich klawiszy i touchpada. Dlatego taki programik jak Input Mapper jest. Nie ma poza tym żadnych problemów i jest to wygodne jak ktoś lubi te pady albo ma jeszcze konsole.
  • Odpowiedz
@lehooleh: Przez pewien czas używałem pada od ps3 na pc za pomocą programu DS3Toll. Można grać po kablu, a jak masz bluetooth pod USB to nawet bez dodatkowych sterowników do tego bluetooth idzie grać bezprzewodowo. Nie ma zupełnie żadnych problemów. Za pierwszym razem podłączasz kablem ściągasz sterowniki z zakładki driver menager ustawiasz xinpnut czyli emulacje pada xboxa i gotowe. Oczywiście nie uświadczysz w grze znaków od dualshocka w tutorialach i
popal - @lehooleh: Przez pewien czas używałem pada od ps3 na pc za pomocą programu DS...

źródło: comment_afb7z9T4Po7hVh0hb2yfRpGn1EfffIX5.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@lehooleh: dualshock 4. W nowych grach nawet ustawienia pada i symbole przycisków zmieniają się na te z PlayStation a nie z Xboksa (a jak podepniemy pada od Xboksa dostaniemy odpowiednie dla niego mapowanie)
  • Odpowiedz
Ogólnie DS4 jest traktowany przez Windowsa jako kontroler DirectInput, są sterowniki ustawiające go pod XInput. DS3 Windows poprawnie nie widzi bez instalacji czegokolwiek. DS4 jest też wygodniejszy od DS3.
  • Odpowiedz