Sytuacja z pracy wczoraj. Typ wyglądający jak główny gangster ze 100-osobowego miasteczka chce kupić Playstation 4 i patrzy jakie są zestawy. Mój kolega pokazuje mu zestaw z Batmanem: Arkham Knight na co typ: -Batman to frajer bo łapie przestępców. C--j mu w dupę! #batman #ps4
W Polsce, miasteczko nie ma obecnie oficjalnego administracyjnego znaczenia (choć miało takie do 1934 roku), a mianem tym określa się potocznie małe miasta, niepełniące roli ośrodków ponadgminnych, a także miejscowości pozbawione praw miejskich, które zachowały miejską morfologię i miejski charakter.
Czyli jeśli ma rynek to na upartego może mieć 30 mieszkańców i być nazywane miasteczkiem.
@wajdzik: Nie sądziłem, że ktoś aż tak się zaangażuje w szukanie odpowiedzi. No ale proszę: Wyśmierzyce są najmniejszym pod względem ludności miastem Polski; 31 grudnia 2008 liczyły 858 mieszkańców. Jeśli znasz jakieś miasto z 30 mieszkańcami, które nawet utraciło status miasta to proszę podaj. Jeden facet to też ubiera się w sukienki i każe mówić do siebie Ania, ale dalej jest facetem #pdk.
Typ wyglądający jak główny gangster ze 100-osobowego miasteczka chce kupić Playstation 4 i patrzy jakie są zestawy. Mój kolega pokazuje mu zestaw z Batmanem: Arkham Knight na co typ:
-Batman to frajer bo łapie przestępców. C--j mu w dupę!
#batman #ps4
Czyli jeśli ma rynek to na upartego może mieć 30 mieszkańców i być nazywane miasteczkiem.