Wpis z mikrobloga

Mirko, jako niezbyt wykwalifikowany inżynier od komputerowy wpadłem na pomysł, by wyczyścić notebooka. No i kupiłem sobie sprężone powietrze (najgorzej wydane 18 zł w życiu) i dziś rozebrałem go trochę i przedmuchałem tu i tam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale coś za przeproszeniem #!$%@?łem ;_; bo nie działa wentylatorek i jak słucham muzyki przy zwiększonym wysiłku to melodyjki się spooowaaalniaaająąąą. No i nie mogę w nic grać bo fps spadają do 3-5. Co robicz

#laptopy #pomocy @naprawalaptopow
  • 9
@Nasu: nawet go nie odpinałem, sam laptopig był tak mocno skręcony [z 20 wkrętów trzymało jedną z pokryw więc moje lenistwo wygrało z poczuciem obowiązku] no i odkręciłem tylko dysk [pamięć] oraz przeczyściłem wszystkie 4 rdzenie bo były dość odsłonięte. no i jeszcze wloty od baterii, gniazda no i na koniec sam wentylatorek, którego wydymałem airem w spreju ze wszystkich stron. No i ch*j, nie działa :C
Mi kiedyś podmuchanie powietrzem spowodowało zablokowanie wiatraczka przez kłaki kurzu, najlepiej pomoze otwarcie obudowy tak by bylo widac wiatraczek i oczyscic np. Pędzelkiem.