Aktywne Wpisy
Hitman8624 +502
Nic nie budzi człowieka lepiej niż pukanie do dzwi policjanta o 4 rano z zapytaniem czy motocykl który leży 50 metrów od mojego domu nie jest przypadkiem mój. Jak się okazało to był mój motocykl i policja akurat przejeżdżała obok gdy jakiś trzech ch00jków go kradło. Udało się złapać dwóch z nich od razu a trzeciego szukają. Z tego co widziałem to moto niezbyt uszkodzone ale jak zobaczyli radiowóz to go rzucili

Canova +98
Wtf xD Nie dziwie się że dzieciarna ma zryta banie jak od małego jest wszędzie atakowana seksualnościa
#rozowepaski #niebieskiepaski #beka #twitch
#rozowepaski #niebieskiepaski #beka #twitch

http://allegro.pl/serwer-nas-wd-my-cloud-ex2-0tb-usb-ethernet-raid-i5444706287.html
Szukam #nas z raidem pod chmure na pliki, torrenta i timemachine od #apple.
A ta cena to troche #cebuladeals. No chyba że macie lepsze propozycje? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poza tym.. Ważne dane na dropboxach? Rly?
I chyba mamy inne pojęcie ważnych danych ;) - ja nie mam na dropboxach żadnych rzeczy wstydliwych, czy strategicznych dla firmy o globalnym zasięgu, żeby się bać włamań czy wycieków ;)
Nie wiem jak to wyglada na usługach clouda ale takich danych po prostu nie możesz stracić i nie wiem czy powierzyłbym nawet zakodowane dane dropboxowi. Inna sprawa ze tak masz to zawsze po lokalu wiec szybkość dostępu do danych jest prawie natychmiastowa, a tu ogranicza nas dostępność internetu czy szybkość połączenia naszego
masz tu rozsadna oferte: http://extra-pl-pl.forum.ibood.com/products/7481-150623/nas-seagate-4tb/
muszę pomyśleć, na razie skłaniam się za zrobieniem własnego ITX'a ale musze ogarnąć jakieś przystępne cenowo części ;)
Drogo? Same dyski to koszt circa 850 zeta. Za 250 zeta masz obudowe z elektronika i dostawe. Drogo?
Przy raidzie 5 masz do dyspozycji 3TB przestrzeni i praktycznie niezawodny sprzet (awaria jednego dysku nie wplywa na przechowywane dane).
@adiqq:
Bo najtansze Seageate'a 1TB z 7200 to koszt 215 zeta.
Zobacz ile kosztuje ten NAS gdzie indziej...