Wpis z mikrobloga

@wysuszony: od kilku dni szukam telefonu od 4,5 do 5" (najlepiej 4,7") z ekranem 720p, dual-sim i 2GB ramu oraz z jakąś akceptowalną wydajnością (AnTutu > 20k). Ograniczenie cenowe: do 700-800zł. Najpierw patrzyłem na Xiaomi redmi 2, ale wersja z 1GB RAM się tnie, a z 2GB RAM nie ma 3G 900MHz. Poza tym spełniają wymagania idealnie. Potem zainteresowałem się Asus Zenfone 5, ale podobno bardzo słabo z (niewymienną) baterią.
  • Odpowiedz
@MasterYoda: Olej te elephony bo to bieda jest straszna. Ekrany tandetne, aparaty też tyko cyferki fajnie wyglądają. Jak masz ograniczenie 700-800zl to wybieraj między lenovo k3 note, vibe x2, meizu m1 note, m2 note.
  • Odpowiedz
@vegaushp: no właśnie widzę że straszny nacisk jest na 5" i 5,5". 5 jeszcze łyknę. Ten vibe na pierwszy rzut oka wygląda nieźle, ale wolałbym trzymać się bardziej okolic $150 niż $200.

@nunczaqo: na tej aukcji jest wysyłka z zagranicy, czyli nie wiem co kupuję. W dodatku brak dual sim, stary android i nakładka, której się trochę boję (zwykle są to zamulacze).
  • Odpowiedz
@vegaushp: no to już jest ciekawa propozycja. Na przykładzie tego telefonu mogę też uzasadnić dlaczego mówiłem o 720p - różnicy gołym okiem nie widać, a działa płynniej przy tych samych bebechach. Ten Vibe X dostał w antutu ok. 15k. Ale poważnie rozważę tę propozycję, bo jest ciekawy cenowo i można kupić go w Polsce.
EDIT: brak dual-sim :/
  • Odpowiedz
@vegaushp: Dual-SIM wysoce pożądane (jedna karta do gadania, druga z netem tańszym niż pakiety). Już obczajam tego golden warriora. W międzyczasie dzięki za podrzucanie ciekawych propozycji ;)
  • Odpowiedz
@MasterYoda: To chyba zostają tylko te elephony bo taniego telefonu z 2gb 5" max i dual sim raczej nie uswiadczysz w tym przedziale cenowym. Z czegoś trzeba zrezygnować. Ją na twoim miejscu zrezygnował bym z ograniczeń wielkości bo to daje najlepsze możliwości.
  • Odpowiedz
@vegaushp: trochę się boję rozmiaru, bo wcześniej miałem 4,5-calowego FAEA F1 i wydawał mi się optymalny, ale to chyba faktycznie najsensowniejsze rozwiązanie, bo większy rozmiar może okazać się OK, a brak którejś z funkcjonalności na pewno nie jest na +. W każdym razie jeszcze poszukam, jak wpadnie ci coś jeszcze do głowy to daj znać. Dzięki wielkie za dotychczasowe pomysły :)
  • Odpowiedz