Aktywne Wpisy
groman43 +843
Dodi_al_Fayed +942
Tak #!$%@?, za PO wpuszczali więcej osób xDD. Jakoś nie pamiętam żeby przed 2015 rokiem w mojej 40 tys. miejscowości byli jacykolwiek pracownicy z Kolumbii, Indii, Nepalu czy Pakistanu, a dzisiaj widuję ich codziennie. Naprawdę nie potrzeba żadnych oficjalnych danych,aby to stwierdzić. #tvpis
Hej Mirkówny i Mireczki!
Jestem totalnym newbie, jeżeli chodzi o 3ds. Dostałem projekt (a jakże, 3d), którego elementy muszę przerzucić na płaszczyznę (rzucenie na ploter). Konstrukcja żyrandola składa się z prostych łamanych. Materiał - giętki laminat 1mm.
Proszę o nakierowanie mnie, jakich haseł mam szukać w google, ewentualnie jak mam opcji użyć. Deadline mam na poniedziałek, a czas na research (nieudolny) maleje.
Nie szukam murzyna, który to za mnie zrobi.
Załączam sklejone rzuty elementu.
Wiem, że kiedyś jak z kolegą chcieliśmy zrobić model kartonowy, to robiło się takie rzeczy w Rhino, który miał super opcje rozkładanie modelu 3d na płaszczyznę. W 3d maxie nie wiem jak ugryźć temat.
Jeżeli znalazłeś jakieś rozwiązanie to daj znać, bo chcę się przymierzyć do czegoś podobnego, a nie chcę znowu bawić się z ograniczoną wersją rhino do kilku zapisów ;)