Aktywne Wpisy
WielkiNos +207
Juleczka narzeka, że mając 30 lat już nie może wybierać i przebierać w facetach.
#p0lka #pieklokobiet #logikarozowychpaskow #bekaztwitterowychjulek #redpill
#p0lka #pieklokobiet #logikarozowychpaskow #bekaztwitterowychjulek #redpill
Adece +16
#korposwiat #pracbaza #pracait
Mam dzisiaj rozmowe o pracę po angielsku. Obsrany jestem.
Jakieś tipy? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Mam dzisiaj rozmowe o pracę po angielsku. Obsrany jestem.
Jakieś tipy? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Tak, w USA wrecz marza o tym, zeby szukac kierowcow taksowek za granica xD Na wize pracownicza mozesz liczyc tylko, jezeli masz umiejetnosci niespotykane, lub bardzo rzadie na lokalnym rynku, a firme kosztuje to mase pieniedzy i tak.
Jak ci sie marzy zostanie taksowkarzem to tylko zielona karta, albo jechanie na krzywy ryj i liczenie na amnestie (bla bla bla, niby nie ma na co liczyc, a co
Wysłałem cv do jednej firmy z manhattanu i odpisali że chcieli by ze mną pogadać. Przy podaniu zaznaczyłem że potrzebowałbym sponsorowanej visy. Może są kasiaści i to jednak nie taki duży koszt dla nich.
@dargreen75: Jakim angielskim posługują się tam w Nowym Jorku, łatwy do zrozumienia, czy podchodzi pod szkocki? :D
Na taksówkarza bym się nie nadawał :D
Jezeli to firma wieksza niz 20-30 osob, widzi
Jak daleko od centrum są mieszkania do wynajęcia za ~$1000 ?
Jaki jest standard tych mieszkań?
Napadł Cie ktoś z nożem albo z bronią?
Długo się stoi w korkach w centrum?
Słyszałem że w mieście na chodnikach jest
Nie ma już takich mieszkań. Pokoje ok 500-800
Ja płacę 2200$ za 3 pokoje, 2 łazienki, living room, pralnia
Nie napadł choć miałem spinki ale to bardziej przez mój charakter
W dzień tylko się stoi lub Czołga, w nocy tak po 9pm luźnej
Prawda, góry śmieci, szczury, bezdomni, wystawki czyli zużyte rzeczy które ktoś sobie może wziąść np. Szafka, tv itp
Czy byłeś w jakiś sposób dyskryminowany z powodu pochodzenia z Polski?
Utrzymujesz kontakt z polakami w mieście?
Tęskniłeś za ojczyzną? :)
2. Tak mieszkam w polskiej dzielnicy, dzieci chodzą do polskiej szkoły, chodzimy do polskiego Kościoła itp. Ostatnio byłem na kabarecie M.Daniec
3. Tęsknię. To moja Ojczyzna
( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. Czy miałeś kiedyś taką sytuację jak na filmach - "ZA TAMTĄ TAKSÓWKĄ, SZYBKO!" ?
2. Naprawdę zatrzymujecie się tak jak na filmach, gdy ktoś na ulicy krzyknie "TAKSI!" ?