Wpis z mikrobloga

@neib1: cóż, ty akurat nie jesteś z tych o mocarnym umyśle ale wystarczy, że lżysz hostię, już jesteś wartościowym członkiem czerwonej braci. Już reszta mocarnych ogarnie jak kliknąć plusa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@schemaName: Nikt nie robi z niego półboga. Wyborcza robi z tego jazgot, newsa dnia jak z sałatką Pawłowicz, zaraz podchwytują to Onet, parówki z Natemat, Lisweek, i dorabiają ideologię. Zwykły człowiek przeszedłby obok tego wydarzenia bez mrugnięcia okiem, co najwyżej z szacunkiem. To te lewackie #!$%@? robią wszystko na opak
@all_faith_is_lost: @antyhistaminka: Może być katolikiem po pracy, w prywatnych sytuacjach. W sytuacjach oficjalnych ograniczać się do minimum jeśli idzie o rozmowy i odnoszenie się ze swoją wiarą. Oczywiście nie chodzi mi o całkowite odcinanie się od katolicyzmu, od czasu do czasu powinien wspominać, że nasz krąg kulturowy, kraj jest związany z katolicyzmem np w sytuacjach gdy jest poruszany temat imigrantów, ciapków.

Kampania wyborcza minęła. Teraz musi być prezydentem wszystkich ludzi.
@all_faith_is_lost: I zupełnie bez sensu. Mi daleko do bycia katoliczką, a zniesmaczona się nie czuję. No chyba że tą dziwną atmosferą, która dookoła tego gestu panuje. Zrobił, co zrobił i zupełnie niepotrzebne jest doszukiwanie się w tym czegoś niezwykłego/niewłaściwego.
@antyhistaminka: Możesz przekonywać mnie, że niepotrzebnie dopada mnie zniesmaczenie. Następie możesz przekonywać dziesiątki/tysiące osób (bo tyle na pewno się znajdzie np wśród osób ciętych na kościół) ( ͝° ͜ʖ͡°)
@all_faith_is_lost: Mamy demokrację, większość decyduje. Większość zdecydowała, że prezydentem będzie bogobojny Duda. Tyle w temacie.
PS. To może być pierwszy normalny prezydent od międzywojnia. Elokwentny i wykształcony. Po Kwachu pijaku i kłamczuszku, elektryku-prostaku Wałęsie, śpiącym żenującym Komoruskim i wojującym Lechu (którego z tego grona jednak darzę jakimś szacunkiem).
@reasonable: Zobaczymy. Na wstępie obawiam się, że będzie prezydentem kościoła, złodziei typu rolnik, górnik, stoczniowiec, związkowiec. Boję się też, że osłabnie antyrosyjski, pro zachodni kurs Polski. Mam nadzieję, że prezydent nie będzie wtrącał się np. w "smarowanie gdzie trzeba"(ma takie kompetencje?) czytaj faworyzowanie w przetargach MON u zagranicznych dostawców. Takie "smarowanie" za granicą to budowanie bezpieczeństwa. Zafajdani związkowcy z polskich firm zbrojeniowych mogą dać głosy w wyborach ale nic więcej.
Boję się też, że osłabnie antyrosyjski, pro zachodni kurs Polski.

@all_faith_is_lost: Antyrosyjski to nie jest prozachodni. Zachód robi wszystko, żeby sankcje nie były zbyt uciążliwe. Po drugie, dla każdego powinno być jasne, że nastąpi zaostrzenie stosunków z Rosją podczas kadencji Dudy. Nie rozumiem twoich obaw.
Antyrosyjski to nie jest prozachodni.

@reasonable: Użyłem na przerost przymiotnika antyrosyjski by jasno wyrazić swoje oczekiwania. Oczywiście miałem na myśli taki kurs jaki był dotychczas. No może, zanim Polska zaczęła być odsuwana od kwestii Ukraina przez większych graczy z zachodu.

Po drugie, dla każdego powinno być jasne, że nastąpi zaostrzenie stosunków z Rosją podczas kadencji Dudy. Nie rozumiem twoich obaw.

@reasonable: Jedno to być stanowczym wobec Rosji, drugie to jednocześnie