Wpis z mikrobloga

#btc Witajcie słuchajcie ktoś pomoże? Bo chcę zweryfikować swoją kartę mastercard na cex.io a nie znam na tyle języka angielskiego. Piszą że trzeba wysłać dwa zdjęcia : Photo of yourself holding your card ( Upload a photo of yourself with your card ) oraz drugie zdjęcie Photo of your card next to your ID ( Card and ID must be fully visible ) .. Kurcze co to jest ten ID, to oni chcą by im karte z pełnym numerem karty wysyłać? Bardzo mi zależy na czasie. jeśli ktoś z Was jest i może pomóc a zna angielski to z góry dziękuję. Dałem do tagu #polska to może ktoś postronny się odezwie. Ważne by znał angielski. Screen tego co żądają w załączniku.
#kryptowaluty
Pobierz M.....s - #btc Witajcie słuchajcie ktoś pomoże? Bo chcę zweryfikować swoją kartę mast...
źródło: comment_kLNywwG0Y2zgLikjGLEO30uuzBF9ldlP.jpg
  • 21
Photo of yourself holding your card

@Morfeus: Fotka z Toba trzymajacym karte.

Photo of your card next to your ID
Fotka karty oraz fotka dowodu lezace obok siebie. Chca jedna strone dowodu( pewnie ta ze zdjeciem)
@Morfeus: 1. Zdjęcie Twojej facjaty z kartą
2. Zdjęcie Twojej karty z dowodem osobistym

btw. nie wysyłaj czasem drugiej strony karty na której jest trzy cyfrowy nr do płatności PayPalem
btw2. a po co w ogóle wysyłasz tam zdjęcia swojej karty (nie wiem co to za strona)?
@Pipcieo: Już wysłałem, moim zdaniem numer karty nic nikomu nie da bez kodu 3 cyfrowego z drugiej strony, aczkolwiek uważam że powinni żądać zdjęcia karty np tylko z ostatnimi 4oma cyframi, trochę to jest przegięcie z ich storny że chcą cały numer karty. Ciekawe jak długo taka weryfikacja będzie trwała. a teraz powiem dlaczego taka operacja. A mianowicie mam kartę neteller net + rachunek jest w USD i karta w USD.
@Pipcieo: a to cwaniaki -- widocznie mają układ z neteller -- właśnie zwrócili mi wpłatę 50 dolarów bez podania przyczyny. Jak widać neteller jest kuty na cztery łapy i nie da się wypłacić pieniędzy bez zapłaty prowizji i to nie małej. Dlatego w neteller niestety nie da się zamówić karty w PLN lecz tylko w USD, mało tego nie wiele osób wie że niekorzystnym jest założenie rachunku w neteller w PLN
moim zdaniem numer karty nic nikomu nie da bez kodu 3 cyfrowego z drugiej strony

@Morfeus: Tak jest w Europie i większości cywilizowanych krajów świata, ale nie np. w USA, gdzie wystarczy SAM NUMER KARTY. Normalnie można #!$%@?ć gotówkę jak masz numer karty bez CVV. W Stanach dzwonisz do telezakupów, zamawiasz odkurzacz za 5k$, podajesz numer karty i datę ważności i kurier przynosi ci przesyłkę; nikt nie pyta o CVV. Podobnie
@Morfeus: dla mnie c-cex jest po prostu szemrany. Teraz może trochę lepiej wyglądają, ale ja im nie ufam. Zresztą karta to pikuś, gorzej że im wysłałeś zdjęcie z dowodem osobistym.

@g455 ano CVV to generalnie pic jest. Bardziej chroni PSP/merchantów niż klientów. Jak najbardziej można obciążyć kartę bez CVV.
@Pipcieo: Dokładnie, w sumie to można to zrobić nawet w Polsce. W niektórych terminalach sklepowych jest opcja płacenia przez podanie numeru karty i daty ważności, na pewno Kolporter i Elavon takie mają (mieli?).
@Morfeus: transakcje kartą zawsze wiążą się z opłatami, ryzykiem kradzieży danych osobowych i utraty środków, należy unikać kart. No chyba, że nie ma innej możliwości.
Ja również długo korzystałem z Cex.io do momentu jak podliczyłem ile kosztują mnie transakcje kartowe.
Powiedzmy otwarcie, banki celowo w niektórych krajach nie udostępniają przelewów. Do tych krajów należą USA i UK, które są kolebką banksterskiego despotyzmu.
Bitcoin to piękna idea ponieważ dzięki niej zwykli ludzie
@pawlo74: I tak nie mogłem się powstrzymać by wypróbować kartę w sklepie. Właśnie wróciłem z neonet. Kupiłem następujące przedmioty: Nokia Lumia 640 DUAL SIM za 649zł , kartę pamięci za 50zł i pokrowiec za 29,99zł łącznie zapłaciłem: 728zł i 99 groszy. Właśnie wszedłem na Neteller sprawdzić ile mi pobrało w dolarach z karty -- pobrało mi: 202 dolary i 2 centy. Czyli wyszło po średniokursie: 728,99/202,02 = 3,6085 zł. A więc
@Morfeus: widzisz i to wszystko w 21-szym wieku?? (ʘʘ) My już mamy technologię, która pozwala nam uniknąć tych wszystkich opłat i zrobić to natychmiastowo w czasie rzeczywistym.
Teraz dlaczego nie pozwolą Ci zapłacić w BTC? Dlatego, że nie mogliby skasować za przewalutowanie i inne operacje o których większość ludzi nie wie i nawet nigdy nie zastanawia się. To są masakryczne kwoty w skali świata, tylko pomyśl ile