Wpis z mikrobloga

Siedzę w lesie i się zastanawiam co teraz zrobić, kobieta mnie z domu wyrzuciła i jestem bezdomny spałem dzisiaj w lesie i tą noc chyba też spędzę w lesie, nie mam nic po za dwoma kocami i telefonem. Mirki rodzi się właśnie nowe zmarnowane życie. #gorzkiezale #boldupy
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PODBRAMKOWY: @Qer: ma rację, może trzeba zmienić okolicę. Inny kraj lub miasto. Poza tym masz dziecko, o które powinieneś dbać, to przecież kawałek Ciebie. Wychowanie go to może być wspaniałe doświadczenie i dobra terapia.
  • Odpowiedz
@PODBRAMKOWY: Matura to może być za mało, powinieneś uczyć się słówek, czytać książki po angielsku, zmienić język w telefonie i komputerze na angielski, oglądać seriale z napisami angielskimi itp.

Nikt nie mówi, że wyjazd od razu teraz. Niech malec trochę podrośnie. Pomyśl, jaki by miał start w życiu - od razu by umiał dwa języki jako native speaker.
  • Odpowiedz
@PODBRAMKOWY: Będziesz im słał pieniądze i odwiedzał w weekendy, a potem ich ściągniesz do siebie, jak będzie trzeba. Od narodzin twojego synka, twoje życie już nie jest tylko twoje. Wróć do domu, albo jakiegoś znajomego/rodziny odpocznij. Jutro sobie włącz "Eye of the tiger" jako podkład i powolutku pracuj nad sobą, bo masz dla kogo.
Powodzenia kumplu.
(42) 192-88 a ten też nie działa?
  • Odpowiedz
  • 0
@Qer: to tylko jedna z możliwych dróg, życie nie jest takie piękne :-( starałem się a i tak gdy się potknalem zostałem sam w lesie za głupi na to jestem nie mam tyle siły
  • Odpowiedz
@PODBRAMKOWY: @Fafnucek:
Ja też uważam, że powinieneś w miarę możliwości wrócić do domu, przytulić dziewczynę i ucałować dziecko. Porozmawiaj z nią na spokojnie, na pewno do czegoś dojdziecie.

Teraz Ci się wydaje, że nie masz siły, bo jesteś w takiej sytuacji.
Każdy może podsumować swoje życie i powinien to robić, ale nie wtedy, kiedy jest smutny/zły, bo wtedy nie jest się obiektywnym.
  • Odpowiedz