#cebuladeals wczoraj wpadłem na niesamowity pomysł, coś waszym stylu XD 1. Jedziesz do lidla 2. Czekasz aż ktoś odstawi wózek 3. Paczysz czy w wózku nie został paragon 4. Jeśli został to wjezdzasz tym wózkiem do sklepu i pakujesz rzeczy z paragonu S. Dokładasz jakies drobiazgi 6. Przy kasie tłumaczysz ze juz placiłes za zakupy tylko że musiałes sie wrócić po drobiazgi 7. PROFIT
@dark_viper: Ja takich rzeczy nie robię ale interesują mnie bardzo takie sposoby czysto teoretycznie. @galeon: proszę cię, nie rozśmieszaj mnie. Zamawianie podróbek nazwiesz biedą? Jak człowiek jest biedny niech idzie na targ i kupi sobie buty za 50zł a nie zamawia podróbki air maxów czy koszulek DG. Bieda niczego nie usprawiedliwia. Zamawianie podróbek to również łamanie prawa. Widać do niektórych to nie przemawia i kwalifikują różne przestępstwa różnymi
@galeon: Nie atakuję cię, sorry za ton. Ale denerwuje mnie takie coś. Banda cebulaków z #aliexpress zamawia ciągle jakieś podróbki a przy takich wpisach jak ten @NieznanyAleAmbitny nagle wielkie oburzenie. Albo - albo.
@NieznanyAleAmbitny: 1 idziesz do sklepu odziezowego 2 kupujesz bluzke 3 oddajesz bluzke koledze i pakujesz druga do siatki 4 wychodzicie 5 ty piszczysz, pokazujesz paragon i baba mowi ze faktycznie wlasnie kupiles i nieodpiela
@pieczywowewiadrze: Ale te podróbki mają znaki Adidas, Nike. Nawet jak tego nie widać na aukcji. No bo przecież zamawiając podróbkę nie chciałbyś chodzić w czymś z logo ARI MXA, tylko z prawilnym AIR MAX.
@Donk_von_Fisher: no i co, kupujesz co chcesz (chyba ze kradzione to jestes paserem) . Produkowac tez mozesz ari mexy dopoki nie uzywasz znakow handlowych.
@Donk_von_Fisher: no ale ty tylko kupiles, teoretycznie nawet nieswiadomie, prawda? Ciekawi mnie właśnie jak to jest rozwiazane prawnie - wiadomo ze produkcja i sprzedaż to pogwalcenie prawa, ale kupno?
@NieznanyAleAmbitny: Prowadzac dzialalnosc gospodrcza mozna tez tak: 1) idziesz do lidla/auchana/itd. 2) zbierasz paragony na ktorych ktos zakupil cos co mogloby byc materialem w Twojej firmie np materialy biurowe, itp. 3) idziesz do punktu obslugi klienta i prosisz o wystawienie na ich postawie faktury vat 4) ksiegujesz je w koszty 5) placisz
1. Jedziesz do lidla
2. Czekasz aż ktoś odstawi wózek
3. Paczysz czy w wózku nie został paragon
4. Jeśli został to wjezdzasz tym wózkiem do sklepu i pakujesz rzeczy z paragonu
S. Dokładasz jakies drobiazgi
6. Przy kasie tłumaczysz ze juz placiłes za zakupy tylko że musiałes sie wrócić po drobiazgi
7. PROFIT
@galeon: proszę cię, nie rozśmieszaj mnie. Zamawianie podróbek nazwiesz biedą? Jak człowiek jest biedny niech idzie na targ i kupi sobie buty za 50zł a nie zamawia podróbki air maxów czy koszulek DG. Bieda niczego nie usprawiedliwia. Zamawianie podróbek to również łamanie prawa. Widać do niektórych to nie przemawia i kwalifikują różne przestępstwa różnymi
Komentarz usunięty przez autora
1 idziesz do sklepu odziezowego
2 kupujesz bluzke
3 oddajesz bluzke koledze i pakujesz druga do siatki
4 wychodzicie
5 ty piszczysz, pokazujesz paragon i baba mowi ze faktycznie wlasnie kupiles i nieodpiela
Tak jak z filmami i mp3. Sciagac mozna, udostepniac nie. Gre sciagac mozesz ale lamac zabezpieczen nie
Sa kaboty, sa prodeventy #pdk
Niemozesz opatentowac koszulki a wszystkie sa takie same
A logo adiedasa jest inne niz
1) idziesz do lidla/auchana/itd.
2) zbierasz paragony na ktorych ktos zakupil cos co mogloby byc materialem w Twojej firmie np materialy biurowe, itp.
3) idziesz do punktu obslugi klienta i prosisz o wystawienie na ich postawie faktury vat
4) ksiegujesz je w koszty
5) placisz