#cebuladeals wczoraj wpadłem na niesamowity pomysł, coś waszym stylu XD 1. Jedziesz do lidla 2. Czekasz aż ktoś odstawi wózek 3. Paczysz czy w wózku nie został paragon 4. Jeśli został to wjezdzasz tym wózkiem do sklepu i pakujesz rzeczy z paragonu S. Dokładasz jakies drobiazgi 6. Przy kasie tłumaczysz ze juz placiłes za zakupy tylko że musiałes sie wrócić po drobiazgi 7. PROFIT
Mogło by przejść, ale to sztuka dla sztuki. Nic więcej. Tylko żeby pokazać leaki sklepu i napisać o tym artykuł i stać się sławnym. Mnie by się nie chciało.
@Donk_von_Fisher: Kradzież na mniejszą kwotę to wykroczenie, ale już oszustwo to przestępstwo gdzie kwota nie ma zawtości. Dobre na takich j------h złodzieji.
@galeon: A zamawianie podróbek z #aliexpress jak nazwiesz? śmieszycie mnie, banda hipokrytów zamawiająca podrabiane zegarki i buty od chińczyków. Tak samo okradacie Nike/Adidasa i inne firmy.
@dark_viper: Ale skąd pomysł, że to byłoby zakwalifikowane jako oszustwo a nie jako kradzież? Przecież to dalej zwykła kradzież, tylko taka "wyrafinowana". No ale nie wiem, nie znam się aż tak.
@Donk_von_Fisher: To tak jakbyś zmienił naklejki cenowe na artykułach w sklepie żeby zapłacić mniej. Możesz zapłacić 10 cebulionow mniej ale jak cię złapią to masz kwalifikację oszustwa, czyli przestępstwo zamiast wykroczenia. Każdy ochraniacz w sklepie o tym wie i jak trafisz na jego zły dzień to z automatu wzywa policję i przynajmniej zawiasy masz.
@Donk_von_Fisher: Zamawianie podróbek z Ali nazwę biedą. Majtki za dolca z logiem D&G hahaha, ale już zamawianie podróbek, podmiana ich i zwrot do zalando jako oryginalne to s-----------o jak propozycja z wózkiem w ludli.
1. Jedziesz do lidla
2. Czekasz aż ktoś odstawi wózek
3. Paczysz czy w wózku nie został paragon
4. Jeśli został to wjezdzasz tym wózkiem do sklepu i pakujesz rzeczy z paragonu
S. Dokładasz jakies drobiazgi
6. Przy kasie tłumaczysz ze juz placiłes za zakupy tylko że musiałes sie wrócić po drobiazgi
7. PROFIT
Komentarz usunięty przez autora
#sekretykuzniara
8. ochrona sprawdza monitoring
9. sztum
Mogło by przejść, ale to sztuka dla sztuki. Nic więcej. Tylko żeby pokazać leaki sklepu i napisać o tym artykuł i stać się sławnym. Mnie by się nie chciało.
śmieszycie mnie, banda hipokrytów zamawiająca podrabiane zegarki i buty od chińczyków.
Tak samo okradacie Nike/Adidasa i inne firmy.