Wpis z mikrobloga

Siedze w #pracbaza w budzetowce i jak codziennie tlumacze im ze mamy panstwo opiekoncze, ze jak widze ze koles wisi 70k za alimenty a panstwo tyle w tym czasie wyplacilo matce/matkom jego dzieci z funduszu alimentacyjnego to mi sie noz w kieszeni otwiera. I tlumaczysz im a one dalej swoje ze nie mamy panstwa opiekunczego ze ze malo dajemy i ze panstwo polskie jest bogate ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ja tutaj nerwowo chyba nie wytrzymam zbyt dlugo, mowisz ze trzeba #!$%@? i zostawic ze 200tys na sam poczatek tych najbardziej potrzebnych i bardziej wykwalifikowanych, to nie one swoje. Marudza ze za duze podatki, ale przeciez nie wiedza na co to idzie.
Kobitki zaradne nawet jak nie w budzetowce to robote znajda raz dwa w jakies firmie jak sie zmniejszy podatki i gospodarka ruszy.
Osobiscie watpie zeby Polska sie podniosla z kolan w przeciagu nastepnych 25lat.

Czlowiek mlody swiadomy jest co sie z tym panstwem dzieje, a ludzie po 30-40 mysla ze jestesmy topowym krajem, ze po latach 90 zlapalismy boga za nogi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#4konserwy #jkm #korwin
j.....o - Siedze w #pracbaza w budzetowce i jak codziennie tlumacze im ze mamy panstw...

źródło: comment_8BDFSeVKEeGSIn3mx34f8jY3neUeMXu8.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
@kiciek: mnie boli to ze tu wszystko trzeba recznie pisac, nie mozna generowac pism z jakiegos programu, mamy 21 wiek a siedziemy ciagle w 19. Gdyby 1% calego socjalu przekazali na #!$%@? programy dla urzednikow to nie dosc ze by ich bylo z 10% tego co teraz to wszystko byloby zalatwiane raz dwa. A tu nie dosc ze trzeba wszystko napisac recznie to jeszcze trzeba wyslac gonca do innego urzedu
  • Odpowiedz
Czlowiek mlody swiadomy jest co sie z tym panstwem dzieje, a ludzie po 30-40 mysla ze jestesmy topowym krajem, ze po latach 90 zlapalismy boga za nogi ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@japco: Jak rozmawiam z moimi rodzicami i ich rodzeństwem (wiek około 50-60) to mi mówią "Kiedyś to było źle, teraz to nie ma na co narzekać, trzeba głosować na tych co są i niech każdy
  • Odpowiedz
@japco: bądź pieprzonym kapitalistów. Załóż firmę, jedną drugą trzecią. Tak jest w moim przypadku prowadzę restaurację 12 14 godzin dziennie. 7 dni w tygodniu. Bez urlopu, czy świat. W sylwestra praca do 21, wigilia do 16 i po pracy dymasz 50 km na rodzinną kolację. Ty mi mówisz, że urZędnik #!$%@? 8 godzin dziennie? Nawet mnie nie #!$%@?.
  • Odpowiedz