Wpis z mikrobloga

Hmmm, Petru powiedział że nie będzie chciał w swoim projekcie polityków. No ciekawe czy mu się to uda, bo póki co wiele osób uważa ten projekt za spadochron PO. W sumie szybko i On i #kukiz się zweryfikują.
#lis #tomaszlis #petru
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stekelenburg2: Czyli myślisz że to bardziej pod koalicję jest robione? W sumie to o Kukizie można będzie mówić podobnie...

Chyba że Kukiz i Petru razem zgarną większość, ale to raczej niemożliwe jednak...
  • Odpowiedz
@stekelenburg2: Ale to samo można powiedzieć o parze Kukiz+Pis.
Wydaje mi się, że to jednak jest błędne myślenie z tą koalicją, bo wysokie wyniki Petru i Kukiza oznaczają bardzo niskie wyniki PO. Platforma w nowym Sejmie może się w ogóle nie liczyć.
  • Odpowiedz
@DwaKolory: w zasadzie notowania Komora pokazują, że są możliwe ogromne spadki, ale Kukiza i Petru bez struktur bymnie przeceniał. Zwłaszcza Kukiza, to jest typ kandydata dla beki, że raz mu można zaufać, ale nie za często.
  • Odpowiedz
@stekelenburg2: Ja tu kiedyś snułem trio Kukiz-Petru-Korwin. Razem mogą mieć 40 procent jeśliby zliczyć ich najlepsze wyniki sondażowo wyborcze.
Wszystko zależy teraz od tego co zrobi Kukiz i z kim się będzie bratał. Jak pójdzie ze związkami to byłaby katastrofa...
  • Odpowiedz