Wpis z mikrobloga

Ciekaw jestem co teraz siedzi w głowie Jarosława Kaczyńskiego.

Czy już ma plan na jesień. Czy już ma wszystko przemyślane. Czy już wie kto, gdzie i co.
Czy dopiero będzie o tym myślał, analizował.

Założę się, że w pokoju gościnnym, zamiast telewizora, zamiast pianina, zamiast krzeseł ma olbrzymi stół. A na nim figurki. Przesuwa je godzinami. Robi 10 ruchów. A może nawet 20. A następnie wszystko cofa. A później układa inne wariacje.

Wczoraj nie wykonał żadnego ruchu na swojej planszy - aby ją zaktualizować po ogłoszeniu wyników. Aktualizację wykonał już wiele tygodni temu. Nie zdziwiłbym się nawet gdyby wykonał ją 5 lat temu - po ostatnich przegranych przez siebie wyborach prezydenckich.

Można go nie lubić. Można się z nim nie zgadzać.
Ale podziwiać wypada.

#wybory #gcontent #polityka
Pobierz Gezino - Ciekaw jestem co teraz siedzi w głowie Jarosława Kaczyńskiego. 

Czy już m...
źródło: comment_yaBd5kXAfrVfh5011IY383BOvMrCSPZv.jpg
  • 10
@altnume22: > Wczoraj oglądałem z ojcem noc wyborczą, Gowin twierdził, że w lipcu ogłaszają się z programem jako zjednoczona prawica.
a propos Gowina.
za czasów PiSu był taki kawał -
w restauracji sejmowej siedzą Kaczyński, Lepper i Giertych. Podchodzi kelner, pyta się co podać, Kaczyński mówi, że kotlet schabowy.
- A przystawki?

@Gezino: Nawet Korwin, który mówi, że PiS to socjaliści, że mają program rodem z PRLu, że są na lewo od SLD, to jednak wspomina, że Jarosław Kaczyński jest typowym centrowcem i jest naprawdę świetnym strategiem. M.in. dlatego zagłosował na niego w 2010 r.
@Gezino: Taa, zaufanie Marcinkiewiczowi i jeszcze zrobienie tego pajaca premierem to świetny przykład jego dalekowzroczności. I caaały legion zaufanych współpracowników którzy teraz jakoś dziwnym trafem raczej już w tej samej drużynie nie grają. No Makiawelli może mu najwyżej kancelarię sprzątać.
Ale spoko, na pewno lepszy z niego gracz od JKM - bo przyjął w końcu do wiadomości, że daje się beznadziejnie prowokować i tym samym jedyne szanse na sukces to odsunięcie
@Gezino: przeraza mnie to co się dzieje z wykopem ostatnio. Wygrał Duda, szyld władzy inny ale poza tym nic z rzeczy ważnych nie zostanie zmienione. A teraz z Dudy przechodzi się na chwalenie PiSu a więc partii ultra socjalnej któraą normalnie środowisko wykopu się brzydzi. Opanujcie się #!$%@?. CAŁE PO i CAŁY PiS należy #!$%@?ć, zakopać i zapomnieć. Nie gloryfikujcie jednych szkodników kosztem drugich, należy się pozbyć jednych i drugich.

A